fbpx

POL TISOČLETJA SMODNIKA

Smodnik velja za iznajdbo, ki je v zadnjega pol tisočletja morda najusodneje zaznamovala zgodovino človeštva. Tokrat bomo spoznali, kako se je ročno ognjeno orožje razvijalo od poznega srednjega veka do 20. stoletja. Vmesne razvojne faze bomo predstavili z zanimivimi primerki iz zbirke Narodnega muzeja Slovenije – od ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Narodni muzej Slovenije - Metelkova, Maistrova 1, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Vstop je prost.

Smodnik velja za iznajdbo, ki je v zadnjega pol tisočletja morda najusodneje zaznamovala zgodovino človeštva. Tokrat bomo spoznali, kako se je ročno ognjeno orožje razvijalo od poznega srednjega veka do 20. stoletja. Vmesne razvojne faze bomo predstavili z zanimivimi primerki iz zbirke Narodnega muzeja Slovenije – od karabinke na kolesni mehanizem do muškete, repetirke in mitraljeza iz 2. svetovne vojne. Ob tej priložnosti si jih bo mogoče ogledati povsem od blizu ter celo potežkati v roki!

Predava Tomaž Lazar, Oddelek za zgodovino in uporabno umetnost Narodnega muzeja Slovenije
Tokrat bo predavanje posebej zanimivo za mlajše občinstvo.
Vstop prost. Vljudno vabljeni!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.