Poroka 2016: kako so se zaročni prstani spreminjali skozi čas

Zaročni prstani skozi čas
Zadnjič posodobljeno: :

Danes brez zaroke praktično ne gre. In ni zaroke brez škatlice z zaročnim prstanom. Tako kot vse ostalo, povezano s poroko (obleke, čevlji, frizure …) so se tudi zaročni prstani skozi čas spreminjali. Večina prstanov je danes narejena iz belega zlata oziroma platine, popularno pa je tudi rožnato zlato. Prvi zaročni/poročni prstani sicer segajo v čas starih Egipčanov, ki so izbrankam natikali obročke iz konoplje ali ločja.

Vse poti do poroke (večinoma) vodijo prek zaročnega prstana, ko si partnerja z zaroko zaobljubita poroko. Njegove korenine segajo globoko v preteklost. In če ste mislili, da je okrogla oblika prstana naključna, ste se motili. Njegova sklenjena oblika namreč simbolizira večno ljubezen in edinost.

PREBERITE ŠE: Poroka 2016: poročni prstani kot tatuji za moderne pare

Zaročni prstani skozi čas.
Zaročni prstani skozi čas.

V zadnjih letih se je trend zaroke vrnil skozi glavna vrata in snubitve postajajo vse bolj inovativne, vrhunec vsega pa seveda ostaja škatlica z zaročnim prstanom. Preverite, kako so se zaročni prstani spreminjali skozi čas.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Spremeni teh 10 malenkosti in v očeh moških boš takoj privlačnejša!