Porsche 988 Vision: koncept, ki uresničuje naše najbolj divje sanje

Porsche 988 Vision
Zadnjič posodobljeno: :

Obstajajo govorice, da namerava Porsche kaj kmalu lotiti projekta, v katerem bo imel glavno vlogo avtomobil s sredinsko nameščenim motorjem. Če bo končna oblika vsaj nekoliko podobna zamisli neodvisnim nadobudnih oblikovalcev, bo Porsche 988 Vision zagotovo postal uspešnica.

Porscheja v svetu avtomobilov, s sredinsko nameščenim motorjem, ne srečamo ravno pogosto. To niti ni čudno, saj njihovi modeli 911, GT2 in GT3 RS opravljajo še kako dobro delo, kljub temu da imajo motor v zadku. A ravno zaradi motorja, si oblikovalci ne morejo privoščit tako drznih in zapeljivih linij, kot jih lahko srečamo pri hiperavtomobilih. Vse do tega trenutka seveda, ko sta si oblikovalca Colorsponge in Invisive zamislila študijo Porsche 988 Vision. Ima vse tisto, kar bi od hiperavtomobila pričakovali. Izpostavljeni so prednji blatniki, aerodinamična kabina in luči, ki se kar zlijejo s celotno podobo. Tradicionalna ogledala so zamenjale kamere, s tem pa postal 988 še bolj futurističen.

Galerija: Porsche 988 Vision

Dodatne Informacije

Več informacij:
behance.net in porsche.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kobra: italijanski električni skiro, ki premaguje tudi najbolj grobe terene