fbpx

Porsche Mission X Concept – takšni bodo hiperavtomobili prihodnosti

Porsche Mission X Concept; Foto: newsroom.porsche.com

V počastitev svoje 75. obletnice Porsche predstavlja koncept Mission X, hiperavtomobil, ki naj bi postal najhitrejši serijski avtomobil na Nurburgringu in ki naj bi postavil nova merila za hitrost in zmogljivost v segmentu električnih vozil.

Porsche želi podirati rekorde s konceptom Porsche Mission X Concept, ki se ponaša z osupljivim razmerjem med močjo in težo. Z uporabo najnovejše, popolnoma električne, 900-voltne arhitekture bo ta hiperavtomobil zagotovil vsaj eno konjsko moč na 1 kilogram teže. Če sklepamo po Porschejevem prejšnjem hiperavtomobilu, 918 Spyder, ki tehta 1678 kilogramov, lahko pričakujem, da bo imel koncept približno 1700 konjskih moči.

Porschejevo prizadevanje za zmogljivost se vrti okoli električnih pogonskih sklopov, dokaz za to pa je prav koncept Mission X. Opremljen je z najsodobnejšo tehnologijo in več električnimi motorji, kar zagotavlja natančno upravljanje in vznemirljivo vozno izkušnjo. V jedru koncepta Mission X je najnovejša 900-voltna arhitektura. Ta inovativna zasnova omogoča izboljšan pretok energije, krajši čas polnjenja in večjo splošno učinkovitost. Z vključevanjem visokonapetostnih sistemov Porsche izkazuje usmerjenost k napredku in svojo zavezanost povečanju zmogljivosti električnih vozil.

Porsche Mission X Concept; Foto: newsroom.porsche.com

Kljub električni zmogljivosti koncept Mission X ostaja zvest bistvu športnih avtomobilov. Čeprav ne govorimo več o tradicionalnih motorjih, bo hiperšportnik ustvaril svojo edinstveno simfonijo – tiho, a vznemirljivo simfonijo hitrosti, ki združuje močno pospeševanje in natančno upravljanje brez hrumenja motorjev z notranjim zgorevanjem. S konceptom Mission X Porsche ne postavlja le novih standardov za električno zmogljivost, ampak tudi prikazuje predanost znamke oblikovanju prihodnosti hiperavtomobilov. Z združevanjem najsodobnejše tehnologije, prelomnega dizajna in izredne zmogljivosti Porsche utira pot novi dobi električnih hiperavtomobilov, ki bodo premikali meje mogočega.

Dodatne Informacije

dealer.porsche.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.