Porsche Taycan: Porschejeva električna revolucija se je pričela

Zadnjič posodobljeno: :

Prihaja naelektreni Porsche Taycan, ki bo prihodnjih nekaj dni, in po vsej verjetnosti še dolgo zatem, zvezda avtomobilističnih pogovorov o električni prihodnosti. Popolnoma električni športnik prihaja v dveh različicah, Turbo in Turbo S, kasneje pa se bodo pridružile še bolj 'umirjene' izpeljanke.

V osnovi imata oba, tako Porsche Taycan Turbo kot Turbo S, dva elektromotorja, ki pridelata 616 konjskih moči. S pomočjo funkcije “overboost” in programom Launch Control pa razvijeta drugačno končno moč. Porsche Taycan Turbo se lahko pohvali z do 680 konjskimi močmi, model Turbo S pa premore do 761 konjskih moči. Do stotice najhitreje pripelje Turbo S in to v zgolj 2,8 sekundah. Baterija s kapaciteto 93,4 kWh ima dovolj energije za do 412 kilometrov dolgo pot pri modelu Turbo S in za do 450 kilometrov, pri modelu Turbo. Zaradi sistema z 800 voltno napetostjo, omogoča Taycan polnjenje z močjo do 270 kW, pri čemer se bo baterija napolnila od 5 do 80% v le 22,5 minutah.

Pri hitrem polnjenju bo, v idealnih pogojih, dovolj že 5 minut, za nadaljnjih 100 kilometrov vožnje. Taycan bo imel na voljo dva prtljažna prostora, prednjega z 81 litri prostora in zadnjega s 366 litri prostora. Konec prihodnjega leta bo na voljo že prva izpeljanka, Porsche Taycan Cross Turismo. Taycan Turbo in Taycan Turbo S se uvrščata med najmočnejše Porschejeve serijske modele in bosta na voljo proti koncu letošnjega leta.

Galerija: Porsche Taycan

Dodatne Informacije

Več informacij:
porsche.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
NIO ET7: je lahko kitajski avto boljši kot Tesla?