Pravi pokazatelj ljubezni in razumevanja: 10 navad, ki jih imajo le srečni pari

Pravi pokazatelj ljubezni in razumevanja: 10 navad, ki jih imajo le srečni pari

Zakaj za nekatere pare deluje, kot da jim je tako zelo enostavno vzdrževati srečen in zadovoljiv odnos? Skrivnost je v desetih navadah, ki olepšajo vsakdan in pričarajo toplino v srcu.

Srečni pari imajo drugačne navade od nesrečnih in nezadovoljnih parov, za katere se ponavadi sprašujemo, zakaj sploh še vztrajajo. Skrivnost je v diskretnem vedenju, malih navadah, ki jih bomo avtomatično vgradili v svoj sistem, če jih vztrajno ponavljamo zgolj 21 dni.

10 navad, ki jih imajo le srečni pari …

1. V posteljo odhajajo ob istem času. Se še spomnite začetkov vajine zveze, ko ste komaj čakali, da se skupaj odpravita v posteljo? Srečni pari hodijo v posteljo istočasno, kar jim omogoča občutek bližine in vsekakor popestri seksualno življenje.
2. Ukvarjajo se s podobnimi stvarmi. Ko se strast razblini in hormoni umirijo, je čas za ustaljeno in mirnejše skupno življenje. Dobro je, da imamo s partnerjem vsaj kakšen skupen hobi in zanimanje, saj to par poveže. Nikoli pa ne pozabimo na popolnoma svoje interese, saj nas ti delajo zanimive in privlačne.
3. Hodijo drug ob drugemu/še vedno se držijo za roke. Ne “vlečite” se za partnerjem. Raje ga objamite, primite za roko, ujamite njegov korak. Zadovoljni pari ne pozabijo na začetke zveze, ko so bili skoraj nerazdružljivi.
4. “Zaupaj in odpusti” je njihovo vodilo številka ena. Zveze srečnih parov temeljijo na zaupanju in odpuščanju in ne na sumničavosti in “kuhanju mule”.

Srečna veza temelji na zaupanju in odpuščanju.
Srečna veza temelji na zaupanju in odpuščanju.

5. Osredotočijo se na to, kar partner naredi prav, ne narobe. Ne pozabite pohvaliti partnerja, ko naredi nekaj lepega za vas oziroma vajino gospodinjstvo. Spreglejte male napake in se raje osredotočite na dobro v zvezi.
6. Ob prihodu domov ne pozabijo na objem. Pari, ki se pozdravijo z objemom, skrbijo za medsebojen občutek varnosti in pripadanja.
7. Vsako jutro si rečejo “dobro jutro” in “imam te rad/a” oziroma “ljubim te”. Prijetno jutro, lepe besede, nežen dotik in poljub nas pripravijo na še tako naporno spopadanje z vsakodnevnimi obveznostmi in neprijetnostmi.
8. Vsako noč si rečejo “lahko noč”. Ne glede na to ali ste razburjeni, žalostni in sitni, partnerju vsako noč zaželite “lahko noč”. Saj hočete še vedno ostati v zvezi, kajne?
9. Preko dneva “preverijo vremensko napoved”. Med odmorom za kosilo pokličite svojo boljšo polovico in ga/jo vprašajte po počutju. To je odličen način za ohranjanje toplega odnosa in medsebojno sinhronizacijo.
10. Na svojega partnerja so ponosni. S svojim partnerjem se radi pojavijo v javnosti in se ga/je ne sramujejo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!