fbpx

Pravljica ali resničnost: kako živijo resnične princese?

Princese niso le pravljične junakinje. To so tudi resnična dekleta, ki živijo, se smejijo, jočejo in ljubijo. Od navadnih smrtnikov jih razlikuje le to, da je njihova kri t. i. modra kri in da v letu prejmejo več tisoč vabila na plese in dogodke. Kako torej živijo resnične princese, je njihovo življenje pravljica?

Kdo so resnične princese in kakšna so njihova življenja?

Luksemburška princesa Alexandra

24-letna lepotica je edina hči Henrija, velike vojvode Luksemburga, in Marie Terese, velike vojvodinje Luksemburga. Alexandra obožuje šport, govori pet jezikov, udeležila pa se je celo turnirja v Wimbledonu. Ima najdaljše ime med evropskimi princesami, njeno polno ime je namreč Alexandra Josephine Teresa Charlotte Marie Wilhelmine. Kljub njenemu kraljevskemu imenu je šele peta v vrsti za prestol.

Lady Amelia Windsor, Velika Britanija

Čeprav je lady Amelia stara šele 20 let, velja za prvo lepotico v Angliji. Je prapravnukinja kralja Jurija V. Britanskega in mlajša hči grofa Georgea Windsorja. Mlada dama si želi postati novinarka in velja za zelo vestno učenko. To ji seveda ne preprečuje, da se ne bi udeležila različnih zabav in drugih družabnih dogodkov. Lady Amelia je prva oseba kraljeve krvi, ki se pojavila na naslovnici revije Tatler. Njena prava strast je moda, prav tako pa je imela pripravništvo na Maison de Chanel.

Belgijska princesa Luisa Maria

Hči belgijske princese Astrid in nadvojvode Lorenza je stara 21 let. Trenutno se šola v Veliki Britaniji. Je komaj deveta v vrsti za prestol, njena lepota in bogastvo njenih staršev pa jo uvrščajo med najbolj iskane neveste na svetu.

Belgijska princesa Luisa Maria
Belgijska princesa Luisa Maria

Jordanska princesa Iman

Princesa Iman bint Abdullah je najstarejša hči kralja Abdullaha II. in jordanske kraljice Ranie. Stara je 20 let, trenutno pa študira na University of Georgetown v Washingtonu. Njena stroga vzgoja ji ne dovoljuje, da se pogosto pojavlja v javnosti, kljub temu pa od časa do časa pospremi svojo kraljevsko mater na dobrodelne dogodke.

Monaška princesa Charlotte

29-letna Charlotte Casiraghi je vnukinja holivudske zvezde Grace Kelly, po kateri je nedvomno podedovala lepoto. Princesa je diplomirala na Sorboni, delala pa je tudi pri znani londonski reviji Above. Ima sina, trenutno pa je samska. Monaška princesa Charlotte je četrta v vrsti za prestol.

PREBERITE ŠE: Princesa Diana – brezčasna modna ikona

Japonska princesa Mako

Princesa Mako je najstarejša hči cesarja Akihita. Stara je 24 let, uspešno pa je diplomirala na International Christian University v Tokiu, študirala pa je tudi v Avstriji. Še med študijem je postala internetna zvezda in eden izmed kulturnih simbolov v japonskih animacijah, zahvaljujoč njeni črtasti šolski uniformi.

Maria-Olympia, princesa Grčije in Danske

Monarhija v Grčiji je bila uradno ukinjena, vnuki in pravnuki zadnjega kralja pa si še vedno lastijo kraljevske nazive. Princesina družina živi v Angliji, kjer Maria-Olympia živi aktivno družabno življenje. 20-letna lepotica v New Yorku študira grafično oblikovanje in umetnostno zgodovino, prav tako pa opravlja prakso v Dior Fashion House. Kraljevska dama redno posodablja Instagram, kjer ima več kot 91 tisoč sledilcev.

Avstrijska princesa Gabriella

Gabriella Maria Pilar Yolande Joséphine Charlotte je najmlajša hči v veliki družini avstrijskega nadvojvode Carla Christiana in avstrijske nadvojvodinje Marie-Astrid. Princesa je stara 22 let in je pravnukinja zadnjega avstrijskega cesarja Karla I. Habsburško-Lotarinškega. Danes Avstrija ni več monarhija, kraljevski nazivi pa so ostali.

Monaška princesa Pauline

Pauline Grace Maguy Ducruet je hči monaške princese Stephanie in njenega bivšega telesnega stražarja Daniela Ducrueta. 22-letnica je poklicna ritmična gimnastičarka in skakalka v vodo. Princesa obožuje cirkus in aktivno sodeluje na letnem festivalu International Circus. Je štirinajsta v vrsti za prestol, a s tem se Pauline sploh ne obremenjuje.

Leonor, princesa Asturije, Španija

Starši te male princeske so španski monarhi, Leonor je namreč hči kralja Filipa VI. in španske kraljice Letizie. Stara je 12 let in tako kot vse deklice njene starosti obiskuje šolo ter spremlja starše na uradnih dogodkih kot morebitna naslednica krone. Že zdaj je jasno, da bo ta mala gospodična zlomila veliko moških src.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!