fbpx

Predstavitev: Hisense – ULED U8GQ Series – 65 inčna televizija kot narejena za družinski proračun

Cenovno ugodna in odlična pametna televizija - Hisense

Foto: Jan Macarol

Nakup nove pametne televizije je lahko boleč korak za vsak družinski proračun. In ker so modni veliki pametni televizorji - torej večji od 65” - se zna znesek nakupa zavihteti precej visoko. V ”družinski” test smo dobili 65 inčni televizor proizvajalca Hisense, ki vam ga tokrat predstavljamo tudi v video obliki.

Velike televizije so leta 2022 modne. Razlogov pa je veliko. Zdi se, da prav 65” televizija odlično paše v prostor in odlično zapolnjuje belino stene. Razlog za nakup velikega pametnega televizorja pa je med drugim tudi izboljšana kakovost vhodnega “signala” v zadnjih letih. Tu mislimo predvsem na pretočne platforme, ki ponujajo visoko kakovost pretočne vsebine praviloma v 4K formatu. Ter s tem vrhunsko izkušnjo kakovosti. In ker je slika boljša, je lahko pametna televizija leta 2022 večja kot v preteklosti. Kajti s prostim očesom v sliki ne zaznavamo nepravilnosti, tudi če gledamo od blizu.

Video test: Ta prav TV – Hisense – ULED U8GQ

Tudi zato smo se razveselili, ko smo v naše družinsko uredništvo prejeli testni televizor Hisense – ULED U8 65”. Gre namreč za pametno televizijo, ki se velikokrat pojavi visoko na lestvicah preizkuševalcev pametnih televizij, saj je razmerje cene za dobljena vrednost odlično. Za ceno okoli 1000 evrov, boste dobili odlično sodobno televizijo za svoj denar.

Operacijski sistem Vidaa je enostaven in pregleden. Ter izjemno hiter. / Foto: Jan Macarol

Enostavnost uporabe je zasluga operacijskega sistema

V osnovi gre za pametno televizijo, ki poganja lasten operacijski sistem VIDAA, ki je izjemno hiter, odziven ter intuitiven. V slovenskem prostoru pa ima lepo prilagojen nabor domačih prednaloženih aplikacij. Tako brez težav naložite aplikacijo vašega ponudnika interneta T-2, Neo in druge in tako televizijo brez odvečnih kablov ter dodatnih krmilnikov gledate kar preko aplikacije. Torej ne potrbujete tako imenovanega “boksa” vašega operateja, temveč le WI-FI povezavo z vašim pametnim televizorjem. Seveda k temu prištejemo še večino svetovnih platform dosegljivih na aplikacijah, kot je Netflix, Youtube, HBO. Meniji so pregledni, upravljanje pa zelo intuitivno.

ULED tehnologija je edinstvena za Hisense. A, uporabnika prijetno preseneti kakovost, kontrastnost in predvsem svetilnost televizije. Foto: Jan Macarol

ULED tehnologija zaslona – a le pri Hisense

Na trgu obstaja množica tehnologij pametnih televizij. Prednost tehnologije ULED je med drugim tudi v cenovni prednosti pred tehnologijo, ki nosi na primer oznako OLED. Hkrati pa je morda pomembno na tem mestu poudariti, da gre za tehnologijo, ki jo je razvil Hisense in jo uporablja ekskluzivno. Torej kot edini proizvajalec. To pomeni, da je v njej široko hišno znanje in seveda tudi prilagoditve proizvajalca za najboljši izkoristek te ULED tehnologije.

Čeprav Hisense ponuja na trgu obe tehnologiji – tako ULED kot OLED – verjamemo, da bo povprečen kupec televizije izbral novo televizijo bolj po osebni preferenci slike kot po tehničnih lastnostih tehnologije. Torej presojajte sami, po svojih občutkih in po tem, kar je vam najbolj všeč. In ne kar vam prodaja trgovec. Seveda pa je tu eden odločilnih faktorjev tudi že prej omenjena cena, ki je pri tehnologiji ULED odlična.

Dobro sliko dopolnjuje dober design televizije Hisense. Foto: Jan Macarol

Pri ULED tehnologiji bo uporabnik prav tako dobil nekoliko večjo svetilnost zaslona, ki ima veliko prednost, če gledate televizijo v svetlem prostoru. Zaslon serije U8 je osvetljen z enim najsvetlejših sistemov neposredne osvetlitve, kvantne pike se uporabljajo za zagotavljanje impresivno širokega barvnega razpona. Seveda vse to ob množični podpori HDR10+ izpade odlično. Podpira pa še nekatere druge standarde prilagajanja slike po tehnologijah, kot je Dolby Vision IQ in IMAX, ki bo filmske prizore naredila še bolj izrazite.

Iganje iger je užitek! Foto: Jan Macarol

Pametna televizija Hisense ULED U8 65 je odlična tudi pri igranju iger, saj se zaslon osvežuje s 120 Hz. Tudi to smo preizkusili.

Tehnični podatki: Hisense 65GQ

IPS panel, Mini LED – LED Quantum Dot, 4K / 120 Hz, Podpora tehnologijam HDR10+, Colby Vision IQ, IMAX, Filmmaker

Dizajn & zvok – lep okras vaše dnevne sobe, a tudi harmonija zvoka

Nov pametni televizor boste kakopak kupili tudi z očmi. In Hisense se je potrudil, da se pri obliki nimamo pritoževati nad ničemer. Je pa res, da se ta model v zadnjih letih ne spreminja pretirano in ostaja oblikovno podoben predhodniku. Materiali so dobri, prav tako pa je obdelava hrbtišča odlična in praktična. V primerjavi s predhodnikom je model U8GQ postal bolj kompakten. Je bolj ploščat in brez sprednjih zvočnikov. To rešuje drugače, saj ima na zadnji strani posebno enoto za bas, ter na vrhu televizije poseben usmerjevalnik – driver. Zvok, ki ga ekstrapolira Dolby Atmos ali DTS Virtual:X, je zdaj nekoliko bolj posreden, a veliko bolj prijeten in prostorsko polen. Ker se slika in zvok pri naših čutih dopolnjujeta, je vsekakor prav, da so na tem področju, naredili korak naprej.

Enostaven daljinec priporore k dobri uporabniški izkušnji! Foto: Jan Macarol

Zaključek

Hiter in odziven operacijski sistem, privlačen dizajn, odlična slika in prijazna cena odlikujejo model Hisense – ULED U8GQ, ki ga pri trgovcih dobite za ceno okoli 1000 evrov.

Dodatne Informacije

hisense.si
Vsebino omogoča HiSense.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!