Premiera: gledališka nadaljevanka Vranja vrata v MGL

V Mestno gledališče Ljubljansko prihaja edinstveni uprizoritveni žanr: gledališka kriminalna nadaljevanka. Od 30. marca bo tako na sporedu delo pisatelja in režiserja Nejca Gazvode Vranja vrata, kjer bomo srečali s kriminalistko Kristino, ki bo preiskovala umor in izginotje.

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

Mestno gledališče ljubljansko, Ljubljana

Organizator

MGL

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

13,10 €

V MGL se vrača Aleksandar Popovski, ki je v prejšnji sezoni režiral dramo Dunsinane, tokrat pa se bo na Mali sceni lotil povsem novega in edinstvenega uprizoritvenega žanra: gledališke kriminalne nadaljevanke v štirih delih. Gre za izvirni format gledališkega dela, pri katerem se v MGL zgledujejo po trenutno cvetočem fenomenu kakovostnih kriminalnih serij: Most, True Detective, Fargo, Happy Valley in Making a Murderer.

PREBERITE ŠE: Filmski festival Kurja polt 2017

V MGL prihaja kriminalna nadaljevanka Vranja vrata.
V MGL prihaja kriminalna nadaljevanka Vranja vrata.

Zgodba:

Ida Žakelj se po treh letih londonske samostojnosti vrne v domačo hišo v gozd ob manjši vasi na Dolenjskem, kamor se je dobro situirana družina Žakelj na presenečenje vaščanov iz mesta preselila pred petnajstimi leti. Na družinsko večerjo ob rojstnem dnevu Idine sestre Neže prihajata Nežin novi fant Anže in njegov oče Žan, lokalca po bivališču in po duši. Ida pozna Anžeta iz srednje šole. Ida in Neža se spreta. Lokalni narkoman, bivši Nežin fant Brin Idi ob naključnem srečanju omeni kraj v gozdu, Vranja vrata, kjer je nekoč videl nekaj, kar ga je, kot se zdi, usodno zaznamovalo. Ida se ne spomni, kaj in kje naj bi Vranja vrata bila. Jutro po večerji pri Žakljevih policija iz reke izvleče moško truplo, Neža pa izgine. Kriminalistka Kristina, ki je bila v kraj premeščena šele pred kratkim, se loti preiskave.

Izvirno gledališko serijo Vranja vrata, ki se dogaja v našem okolju in danes, je napisal pisatelj in režiser Nejc Gazvoda, ki je pred dvema sezonama v MGL debitiral z uprizoritvijo komične drame Menjava straže.

Dodatne Informacije

Več informacij:
mgl.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Spomladanski Teden restavracij 2020 bo potekal junija