fbpx

Premiera projekta Mistična godba

Kaj se zgodi, ko rock skupina sreča lokalno godbo na pihala?Nastane Mistična (z)godba, ki samozavestno briše meje med glasbenimi stili in združuje na videz nezdružljivo. Plod tega je nova in unikatna zvočna podoba. Posebnost Mistične (z)godbe je tudi v tem, da orkester ni zgolj v funkcij spremljave banda ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Kulturni dom Srečka Kosovela, Sežana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
15 evrov v predprodaji, 17 evrov na dan dogodka

Kaj se zgodi, ko rock skupina sreča lokalno godbo na pihala?

Nastane Mistična (z)godba, ki samozavestno briše meje med glasbenimi stili in združuje na videz nezdružljivo. Plod tega je nova in unikatna zvočna podoba. Posebnost Mistične (z)godbe je tudi v tem, da orkester ni zgolj v funkcij spremljave banda temveč je velikokrat obratno. Band se skuša vklopiti v aranžma orkestra in mu dodati samo toliko, da začini celotno sliko s svojim instrumentarijem in improvizacijo.

Mistična (z)godba, ki je plod več kot enoletnega dela, ustvarjanja in sodelovanja, bo prvič v celoti razkrita 19.3.2011 v Kosovelovem domu v Sežani.

Pripovedovalci Mistične (z)godbe

* Terra Mystica
http://www.myspace.com/terramystica03
Terra Mystica je začela z delovanjem v letu 1995, pod vodstvom avtorja Danijela Černeta. Do sedaj je objavila 2 albuma (Axis 2002 in Carsica 1997). Za prvega z naslovom Carsica je prejela 6 nominacij in dve nagradi Zlati petelin (1998). Značilnost Terre Mystice je med drugimi tudi to, da v svoje nastope večkrat vključuje druge umetnostne zvrsti, kot so poezija, fotografija, video in ples.
Člani skupine: Danijel Černe – Mystica (skladatelj, kitara), Anže Vrabe ( klaviature), Mitja Tavčar ( bobni), Tinkara Kovač (flavta, vokal), Jan Gregorka (bas), Tjuš Aljančič, (DJ, kitara).

* Pihalni orkester Divača
http://www.pihalni-orkester-divaca.si/
Pihalni orkester Divača je nastal leta 1955 in od takrat neprekinjeno deluje. Sestavljajo ga člani različnih generacij, ki so med seboj zelo povezani. Orkester se povezuje s sosednjimi in drugimi orkestri po Evropi, domačimi pevskimi zbori in drugimi kulturnimi društvi v kraju ter pevci resne in zabavne glasbe.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.