fbpx

Prenosni polnilec Estream: mobilna hidroelektrarna za polnjenje telefona

Prenosni polnilec Estream

Avtonomija delovanja oz. vzdržljivost baterij je največja pomanjkljivost pametnih mobilnih naprav. Prenosni polnilci oz. prenosne polnilne baterije (power bank) so zapolnili vrzel polnjenja na poti, ko ni na voljo vtičnic. Postali so naše rešilne bilke, ko zmanjkuje baterije na telefonu, tablici ali prenosniku. A kaj, ko se izprazni tudi prenosni polnilec, mi pa smo še vedno proč od civilizacije? Tedaj vskoči prenosni polnilec Estream, nekakšna mobilna hidroelektrarna za polnjenje telefona, ki se napaja s pomočjo vodnega toka.

Ste radi v stiku z naravo, proč od vsakdanjega vrveža, hkrati pa bi radi ostali tudi v stiku z družino in prijatelji? Potem je za vas kot nalašč prenosni polnilec Estream, mobilna hidroelektrarna za polnjenje telefona, ki se zanaša na naravni vir energije – vodo oz. vodni tok. Opremljen je namreč s propelerjem, napajanje pa poteka povsem enostavno.

Estream gre lahko z vami kamorkoli.
Estream gre lahko z vami kamorkoli.

Namesto da polnilec priključite na elektriko, ga postavite v vodo s tokom. Tega polnilec spreminja v energijo in napolni baterijo, s katero pozneje napolnite svojo mobilno napravo.

PREBERITE ŠE: OvRcharge – brezžični polnilnik za pametni telefon, ki med polnjenjem lebdi


Prenosni polnilec Estream potrebuje približno 4,5 ure, da se napolni. Z njim lahko trikrat ”dotočite” pametni telefon, kamero GoPro ali prenosnik, polnjenje pa poteka dvakrat hitreje kot pri običajnem polnilniku. Estream je tudi svetilka s štirimi načini osvetlitve, ki jo lahko uporabljate pod vodo. Za 160 evrov ga lahko naročite na platformi za množično financiranje Kickstarter.

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!