fbpx

Presenetljivi modni preporod kavbojk z naramnicami

Na 90-ta večina gleda kot na modno obdobje grdega, neurejenega in niti malo prestižnega. Vendarle se grunge in vsi ostali modni trendi 90-ih, s kavbojkami z naramnicami ali nekoč “farmerkami” na čelu, vztrajno vračajo v modni svet. Preverite tudi naš shopping izbor kavbojk, prav za vsak okus.

Grunge zadnjih nekaj sezon vztrajno navdihuje najboljše modne oblikovalce in modne blogerke, ki iz navdihujočega obdobja zajemajo polne žlice inspiracije. Ulice najbolj modnih prestolnic se namreč že nekaj sezon polnijo z dekleti oblečenimi v raztrgane “boyfriend” kavbojke, razvlečene bele kratke majice, udobne vojaško zelene parke in mehke kariraste srajce.

Letos pa tudi v stare dobre “farmerke”. Udobne kavbojke z naramnicami so prvotno predstavljale uniformo pridnih kmetov, v 90-ih so veljale za “must-have” modni kos mnogih zvezdnic (se še spomnite TLC in Katie Holmes?), bile tudi del naše osnovnošolske oprave in nato navidezno za vedno utonile v pozabo. Kos, ki se je do danes sem ter tja prikradel zgolj v garderobe kakšne od bodočih mamic, je letos doživel nepričakovano renesanso. Modni kreatorji, ki so navdih poiskali v 90-ih in obudili enega izmed najudobnejših trendov v zgodovini oblačenja, so namreč med drugim navdihnili Rihanno, številne modne blogerke, trendseterke ter ostale modne navdušenke.

PREBERITE ŠE: Mamine kavbojke so ponovno v trendu

V galeriji si poglejmo kako kavbojke z naramnicami kombiniramo ulici in ne težkemu delu primerno, pripravili pa smo tudi popoln shopping izbor za vse, ki idealnih “farmerk” še nimate v omari.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.