fbpx

Prižig prazničnih lučk po slovenskih mestih 2016

Foto: Shutterstock

Se veselite prazničnega prižiga lučk? Pripravite se! Mesta Ljubljana, Maribor, Koper, Kranj, Celje in druga bodo zdaj zdaj zažarela v prazničnem vzdušju.

Še malo in bomo v polnosti začutili praznično vzdušje. Slovenska mesta namreč v tem tednu začenjajo s prižiganjem prazničnih lučk. Preverite, kdaj se bodo lučke prižgale v vašem domačem mestu.

Prižig lučk Ljubljana 2016: 25. 11. ob 17.15

Prižig lučk v Ljubljani (Foto: Shutterstock)
Prižig lučk v Ljubljani (Foto: Shutterstock)

Ljubljana bo s prižiganjem prazničnih lučk v letu 2016 ponovno nekoliko pohitela. Če smo še lani lučke prižgali 27. novembra, jih bomo letos kar dva dni prej. Tako je, praznične lučke se bodo v Ljubljani prižgale 25. novembra 2016 ob 17.15. Pospremil jih bo kratek kulturni program, ki mu bo sledil nagovor župana in potem se bodo hkrati prižgale vse lučke praznične Ljubljane. Odprla se bosta tudi praznična sejma na Bregu ter na Pogačarjevem trgu.

Galerija: praznične lučke v Ljubljani

PREBERITE ŠE: Veseli december v stari Ljubljani: najlepši dogodki

Prižig lučk Maribor 2016: 25. 11. ob 17.00

Tudi v Mariboru bodo lučke zažarele 25. novembra, Dogodek se bo začel pred Prvo gimnazijo na Trgu Generala Maistra. Skupno pa bo zažarelo 45.000 lučk.

Več informacij: Maribor-pohorje.si

Prižig lučk Koper 2016: 2. 12. ob 17.00

V Kopru se bodo letos praznične lučke prižgale 2. decembra, prižigu lučk pa kmalu sledijo tudi drugi praznični dogodki. 3. decembra se bo med 12.00 in 20.00 odvijal Miklavžev sejem na Titovem trgu. Ravno tako na Titovem trgu bo 9. decembra otvoritev božično-novoletnega sejma, ki bo odprt vsak dan od 10.00 do 22.00 do 24. 12. 

Več informacij: Koper.si

PREBERITE ŠE: Program Silvestrovanj po slovenskih mestih

Prižig lučk Celje 2016: 27. 11. ob 17.00

Prižig praznične razsvetljave bo v Celju pospremil koncert Kvarteta Akord & Vite Mavrič. Slavnostno bo letošnjo praznično razsvetljavo prižgal župan Mestne občine Celje Bojan Šrot. Program bosta povezovala Janko in Diana, moderatorja Radia Antena Štajerska, v družbi s Pažkom Urhkom.

Več informacij: Celje.si

Prižig lučk Novo mesto 2016: 5. 12. ob 17.00

Praznične lučke bodo v Novem mestu zasvetile istočasno s prihodom Miklavža. Program se bo odvijal na Glavnem trgu, nastopili bodo tudi učenci glasbene šole Marjana Kozine.

Več informacij: Novomesto.si

Prižig lučk Kranj 2016: 3. 12. ob 17.00

V decemberskih dneh stari Kranj zažari v tisočerih lučkah, vzdušje na ulicah pa popestrijo prireditve v sklopu veselega decembra.

Več informacij: Tourism-kranj.si

Prižig lučk Ptuj 2016: 5. 12. ob 18.00

Čarobno okrašen Ptuj (Foto: Javni zavod za turizem Ptuj)
Čarobno okrašen Ptuj (Foto: Javni zavod za turizem Ptuj)

S prižigom lučk na Mestnem trgu bo najstarejše slovensko mesto zasijalo v praznični podobi. Pri edinstveni okrasitvi Ptuja pod idejnim vodstvom Stanke Vauda so ključno vlogo odigrali dijaki in srednje Ekonomske in Strojne šole Ptuj, ki so svoje znanje in veščine unovčili v praksi in tako prispevali k zares čarobni okrasitvi mesta.

Več informacij: Ptuj.info

Začetek prazničnega dogajanja tudi v Zagrebu

Prižig lučk Zagreb 2016: 26. 11. 2016

Zagreb je bil lani razglašen za najboljšo božično destinacijo, tudi letos je nominiran (Foto: Shutterstock)
Zagreb je bil lani razglašen za najboljšo božično destinacijo, tudi letos je nominiran (Foto: Shutterstock)

Zagreb je bil lani razglašen za najboljšo božično destinacijo. Pripravljeni so čudoviti božični sejmi na številnih lokacijah, drsališča, žive božične jaslice, božično prizorišče za otroke s predstavami, risankami in delavnicami, advent v tunelu in božične predstave.

Več informacij: Adventzagreb.com

Dodatne Informacije

 

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!