fbpx

Probali smo Nutella sladoled za skoraj 6 evrov: vredno vsake kalorije ali zgolj Instagram past, ki se topi hitro?

Ledeno sladek luksuz ali draga prevara?

Foto: Jan Macarol / Ai art

Nutella + sladoled = popoln užitek? Preizkusili smo viralni Nutella sladoled in ugotovili, ali je res vreden 10 evrov ali le dobro zapakiran hype.

Čeprav Nutella v nas že od otroštva zbuja občutke tolažbe, topline in prijetne zasvojenosti, je njena nova zamrznjena verzija ustvarila pravo mini senzacijo na TikToku in Instagramu. Sladoled z logotipom Nutelle naj bi bil nova sveta graal sladkosnedih gurmanov. Nutella sladoled izgleda, da bo HIT tega poletja. Ampak, ali je res tako? Mi smo ga poskusili in tole je naša poletna resnica, brez filtrov in s kančkom (sladoledne) ironije.

Embalaža za na polico (in selfie)

Prvi vtis? Embalaža izgleda kot križanec med Ferrarijevo kozmetično linijo in gurmanskim luksuzom. Kartonski pokrovček, pod njim srebrna folija z napisom „Wait 10 min“. Kako fino vzgojeni smo, da celo sladoled od nas zahteva potrpljenje! Ampak okej, če Nutella tako pravi, bomo poslušali.

Krema, čokolada, še malo kreme in… bum!

Ko odpreš posodo, te zadane vonj po pravem kakavu in lešnikih. Brez umetnega “Nutella like” nadomestka, ampak res prava stvar. Tekstura? Kremasta kot francoska krema, z vrtinčastimi trakci čistokrvne Nutelle, ki se topijo kot poezija v ustih. Sladoled ima dve plasti: zgoraj rahlo hrustljava Nutella skorjica, spodaj mehka, bogata mlečna podlaga. Grešniško dobro.

Foto: Jan Macarol / Ai art

Okus: sladek, bogat, skoraj preveč

Tu pa smo si v redakciji malce razdelili mnenja. Eni so prisegali, da je to že skoraj pregreha v lončku, drugi pa so menili, da bi vseeno dodali kanček grenkobe za kontrast. A skupni imenovalec? Kvaliteta. To ni tisti “mehki sladoled” iz avtomata pred Mercatorjem. To je Nutella, ki je maturirala v italijansko slaščičarsko boginjo.

Cena: auč!

In zdaj, tisto vprašanje, ki si ga vsi zastavimo, ko pride do blagajne: ali je 6  evra za 230 g sladoleda čisto preveč? Odgovor: odvisno. Če si Nutella fanatik in želiš nekaj posebnega za nedeljsko popoldne ali Tinder zmenek, potem ja, daj si duška. A kot tedenski razvajalni obred? Raje ne. Porcija zadostuje za 2-3 sladke trenutke, če nisi ravno v “pojedi ves sladoled po razhodu” moodu.

Zaključek: hedonistična izkušnja, a z opozorilom

Nutella sladoled je, brez dvoma, vrhunski sladki izdelek. Ni samo “Instagram friendly”, ampak ima tudi vsebinsko vrednost: okus, teksturo in tisto noto nostalgije, ki nas vrne v otroštvo – le da tokrat z odraslo ceno in sofisticiranim pristopom. Ga bomo še kupili? Ja, ampak takrat, ko bomo že imeli rezerviran dopust na Amalfi obali in bomo žejli sladico, ki jo lahko objavimo z #treatyourself.

Foto: Ferrero

BONUS: Recept za domači Nutella sladoled

Če vam cena skoraj 10 evrov povzroča hladen znoj – brez skrbi! Tukaj je recept za domači Nutella sladoled, ki ga lahko pripravite z manj kot 5 sestavinami in za precej manj evrov.

Sestavine:

  • 500 ml sladke smetane (ohlajene)
  • 200 g Nutelle
  • 170 g kondenziranega mleka
  • ščepec soli (za kontrast, ne obvezno)

Postopek:

  1. V veliki posodi stepite sladko smetano, dokler ne postane čvrsta, a ne pretrda.
  2. V drugi posodi zmešajte Nutello in kondenzirano mleko, da dobite gladko zmes.
  3. Previdno združite obe zmesi – naj ljubezen med Nutello in smetano steče počasi!
  4. Prelijte v posodo, pokrijte in zamrznite za vsaj 5 ur.
  5. Pred serviranjem pustite nekaj minut na sobni temperaturi – ker si vsak užitek zasluži uvod.

Voilà! Domači Nutella sladoled, ki vas ne bo udaril po denarnici, ampak ravno prav po brbončicah.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.