V Kamniku se bo to soboto začel prvi dvotedenski praznik sira trnič, ki so ga organizatorji poimenovali »Trnič na vsako mizo«. Praznik sira trnič je del projekta Trnič na vsako mizo, začel pa se bo na tržnici Okusi Kamnika - Podeželje.
Marčevska edicija živilske tržnice Okusi Kamnika – Podeželje se bo tokrat delno prelevila v prostor za kuhanje v živo: na Glavnem trgu bodo v mobilni kuhinji 3 priznani kamniški chefi, Janez Bratovž (JB restavracija), Janez Uršič (Gostilna pri planinskem orlu) in Primož Repnik (Gostilna in penzion Repnik), pripravljali jedi s trničem. Tako bodo ta trdi sir značilne hruškaste oblike z Velike planine v pokušino ponudili obiskovalcem, trnič pa bo na voljo tudi za nakup.
Možnost pokušine dobrot se bo nato vse do vključno 13. aprila v okviru praznika nadaljevala v angažiranih lokalnih restavracijah s posebnimi jedmi in menuji, ki trnič bolj ali manj ustvarjalno vključujejo. Po izteku prvega praznika pa bo sir na voljo tudi po vsej Sloveniji v izbranih restavracijah in trgovinah.
Sir trnič, ki ga bodo v Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik tudi v prihodnje predstavljali na različnih dogodkih po Sloveniji, želijo postaviti na vsako slovensko mizo.