fbpx

Anthénea: plavajoča luksuzna suita na vodi, ki je kot vesoljska ladja

Anthénea: plavajoča luksuzna suita na vodi, ki je kot vesoljska ladja

Če se spomnite filma Vohun, ki me je ljubil iz leta 1977, vam bo hitro jasno, da je plavajoča luksuzna suita Anthénea črpala svoj navdih prav tam, a z eno ključno razliko: če je namen filmskega zlikovca Karla Stromberga iz istoimenskega filma uničiti svet, ga Anthénea želi zaščititi. Kako?

Suita Anthénea isso é kot okno v svet – ne zgolj zaradi svojega 360-stopnjega pogleda na okolico in morski svet, temveč njene okolju prijazne gradnje. Plavajoča suita je avtonomnasamozadostna, saj za delovanje sistemov, potrebih za življenje v takšnem okolju (topla voda, oskrba s pitno vodo, reguliranje odpadkov, poganjanje suite …), uporablja sončne panele, baterije, nizkoenergijsko opremo in energetske kazalnike.

Anthénea, okno v svet!
Anthénea, okno v svet!

Okolju prijazne elemente najdemo tudi v njeni notranjosti, kjer se nahaja pet (šest) bivanjskih prostorov, in sicer dnevna soba, spalnica, kopalnica, kuhinja in solarij ter bar. Vrhunec izkušnje zagotavlja zasteklitev pod suito, ki nudi pogled na ekosistem. Ko ste naveličani bivanja “tam spodaj”, se pač preselite “zgoraj” na svež zrak, kjer se nahaja ogromna terasa in pot, ki nudi 360-stopinjski ogled morske okolice.

Idejo za suito Anthénea so našli v Franciji, kjer so letos dobili tudi nagrado za najbolj izvirno turistično inovacijo v letu 2019. In, kot je bilo za pričakovati, za ta okolju prijazen prestiž ne boste odšteli malo – če imate na bančnem računu več kot 500 tisoč evrov, potem veste, kaj je vaš naslednji nakup. 🙂

Galerija: Anthénea

Mais Informações

Mais Informações:
anthenea.fr

Com você desde 2004

A partir do ano 2004 pesquisamos tendências urbanas e informamos diariamente nossa comunidade de seguidores sobre as últimas novidades em estilo de vida, viagens, estilo e produtos que inspiram com paixão. A partir de 2023, oferecemos conteúdo nos principais idiomas globais.