fbpx

Burning Man 2019: mais de 10 fotos do festival mais louco do mundo

Burning Man 2019: mais de 10 fotos do festival mais louco do mundo

Mesto v puščavi. Kultura možnosti. Mreža sanjačev in umetnikov. Vse to je Burning Man (2019), najbolj epski festival na svetu, ki temelji na načelih vključevanja in družbenih prizadevanj. Letošnje fotografije dokazujejo, da temu festivalu z razlogom rečejo metropola, ki jo gradijo njeni “državljani”.

Enkrat letno (letos je festival potekal od 25. avgusta para 2 de setembro) se v puščavi Black Rock v Nevadi zbere več deset tisoč ljudi, da ustvarijo Black Rock City (Homem em chamas), začasno metropolo, ki je namenjena de arte, samoizražanju e neodvisnosti. V tej ustvarjalni skupnosti so vsi dobrodošli. Namen festivala je prinesti pozitivne duhovne spremembe v svetu, ki se jih lahko doseže z zdravo komunikacijo.

Burning Man 2019 (Foto: IG @zavadskis)
Burning Man 2019 (Foto: IG @zavadskis)

Četudi organizatorji festivala pošiljajo sporočilo o enakosti e dostopnosti dogodka, stane vstopnica za večdnevni festival več kot 1000 dólares, kar ravno ne sovpada z idejo Burning Mana. Nekateri zvesti ljubitelji mesta Black Rock City tudi pravijo, da je festival postal odličen kraj za napihovanje ega psevdoboemskih milijarderjev iz Silicijeve doline. Jasno, še danes obstaja veliko ljudi, ki se dogodka udeležijo zaradi resničnega duha festivala, a iz leta v leto (dogodek poteka od leta 2011) raste število tistih, ki se dogodka udeležijo le zaradi “popolnih fotografij za Instagram"

In, zanimivo, večino slikovnega gradiva zasledimo ravno na tem družbenem omrežju, na katerem vplivneži objavijo nešteto podobnih fotografij. Pred vami je nekaj najboljših fotografij z letošnjega festivala Burning Man 2019! 

Galerija: Burning Man 2019

Mais Informações

Mais Informações:
burningman.org

Com você desde 2004

A partir do ano 2004 pesquisamos tendências urbanas e informamos diariamente nossa comunidade de seguidores sobre as últimas novidades em estilo de vida, viagens, estilo e produtos que inspiram com paixão. A partir de 2023, oferecemos conteúdo nos principais idiomas globais.