fbpx

Burning Man 2019: 10+ fotografij z najbolj norega festivala na svetu

Burning Man 2019: 10+ fotografij z najbolj norega festivala na svetu

Mesto v puščavi. Kultura možnosti. Mreža sanjačev in umetnikov. Vse to je Burning Man (2019), najbolj epski festival na svetu, ki temelji na načelih vključevanja in družbenih prizadevanj. Letošnje fotografije dokazujejo, da temu festivalu z razlogom rečejo metropola, ki jo gradijo njeni “državljani”.

Enkrat letno (letos je festival potekal od 25. avgusta do 2. septembra) se v puščavi Black Rock v Nevadi zbere več deset tisoč ljudi, da ustvarijo Black Rock City (Burning Man), začasno metropolo, ki je namenjena umetnosti, samoizražanju in neodvisnosti. V tej ustvarjalni skupnosti so vsi dobrodošli. Namen festivala je prinesti pozitivne duhovne spremembe v svetu, ki se jih lahko doseže z zdravo komunikacijo.

Burning Man 2019 (Foto: IG @zavadskis)
Burning Man 2019 (Foto: IG @zavadskis)

Četudi organizatorji festivala pošiljajo sporočilo o enakosti in dostopnosti dogodka, stane vstopnica za večdnevni festival več kot 1000 dolarjev, kar ravno ne sovpada z idejo Burning Mana. Nekateri zvesti ljubitelji mesta Black Rock City tudi pravijo, da je festival postal odličen kraj za napihovanje ega psevdoboemskih milijarderjev iz Silicijeve doline. Jasno, še danes obstaja veliko ljudi, ki se dogodka udeležijo zaradi resničnega duha festivala, a iz leta v leto (dogodek poteka od leta 2011) raste število tistih, ki se dogodka udeležijo le zaradi “popolnih fotografij za Instagram

In, zanimivo, večino slikovnega gradiva zasledimo ravno na tem družbenem omrežju, na katerem vplivneži objavijo nešteto podobnih fotografij. Pred vami je nekaj najboljših fotografij z letošnjega festivala Burning Man 2019! 

Galerija: Burning Man 2019

Dodatne Informacije

Več informacij:
burningman.org

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!