fbpx

Najboljši gramofoni pod 500 € (2019)

Vas zanima, kateri so najboljši gramofoni pod 500 € (2019)? Izbrali smo nekaj gramofonov, ki vam ne bodo izpraznili denarnice, še vedno pa bodo zveneli fantastično.

Tokrat vam bomo predstavili, kateri so najboljši gramofoni pod 500 € (2019) po izboru uredništva. Zelo poceni gramofon bo resda zmogel predvajati vaše gramofonske plošče, a v kolikor je poslušanje starih in novih plošč postal vaš novi hobi, investicija v dober gramofon nikakor ne škodi. Dober gramofon bo iz plošče lahko prebral vsako podrobnost, kakovostne komponente pa bodo poskrbele, da se plošče ne bodo niti približno tako hitro obrabile, kot bi to zgodilo pri cenenih gramofonih.

Glavno vodilo tega seznama je predlagati dobre in cenovno dosegljive rešitve, ki bodo ustrezale tako nekomu, ki plošče posluša za užitek kot tudi za nekoga, ki zvok jemlje bolj resno.

Najboljši gramofoni pod 500 € (2019):

Pro-Ject Primary E

Preprost, poceni in zelo dober.

Pro-Ject Primary E
Pro-Ject Primary E

Kdor išče gramofon, ki se enostavno zlije z okoljem, zveni zares dobro in ima poleg tega še razumno ceno, potem je Primary E ravno pravšen. Njegova nastavitev bo hitra in enostavna. Manko nekaterih funkcij, kot so snemanje pesmi prek USB kabla na računalnik, vgrajen predojačevalnik ter možnost avtomatičnega menjavanja hitrosti nadomesti s kakovostjo glasbene reprodukcije, ki bo krepko presegla ceno gramofona.

Audio-Technica AT-LP120-USB

Najbolj priljubljen začetniški gramofon.

Audio-Technica AT-LP120
Audio-Technica AT-LP120

Tale model že vrsto let velja za enega najbolj priljubljenih gramofonov za začetnike. Gre namreč za zelo praktično napravo, ki pusti, da se z njo igramo. Kot malokateri gramofon nižjega cenovnega razreda podpira predvajanje plošč v kar treh hitrostih (33 1/3, 45 in 78 rotacij na minuto). Gramofon ima že vgrajen predojačevalnik, z lahkoto nastavljamo težo roke in sledenje, zelo enostavno je tudi menjavanje kartuše in glave. Dotično model ima tudi USB izhod, prek katerega na računalnik snemamo pesmi iz plošče.

Rega Planar 2

Gramofon z najboljšo reprodukcijo zvoka.

Rega Planar 2
Rega Planar 2

Ta gramofon ne ponuja vseh novodobnih bombončkov, ampak se drži klasike. Njegova nastavitev bo hitra, v kolikor uporabnik ve, kaj počne. Svojo ceno pa bo upravičil s izjemno zvočno reprodukcijo, ki bo napolnila prostor. Njegov dizajn je minimalističen, komponente pa kakovostne. Tudi model Planar 1 bo odlična izbira, v kolikor je cena za Planar 2 previsoka.

Sony PS-HX500

Snemanje glasbe v visoki kakovosti.

Sony PS-HX500
Sony PS-HX500

Tudi Sony je našel svoj prostor med poslušalci vinilnih plošč. Ta model ima malce več funkcij, ki jih imajo radi predvsem začetniki oziroma tisti, ki bi svoje plošče radi digitalizirali. Predojačevalnik je že vgrajen, podpira pa tudi snemanje pesmi na računalnik prek USB kabla. Za razliko od drugih gramofonov, ki snemajo v formatu mp3, pa zmore Sony snemati v avdio kodekih visoke ločljivosti (tudi DSD 5.6 MHz ali PCM 192kHz/24 bit).

Audio-Technica AT-LP5

Trdna izdelava in dober zvok.

Audio-Technica AT-LP5
Audio-Technica AT-LP5

Tu gre za v bistvu malce bolj resno verzijo modela AT-LP120-USB. Ohišje je tokrat bolj minimalistično in bolj čvrste izdelave. Še vedno ima vgrajen predojačevalnik in podporo za snemanje pesmi prek USB kabla na računalnik. Predvsem pa poskrbi, da ima glasba iz plošče zelo prijeten zvok, poln podrobnosti, ki jih sicer ni mogoče slišati.

House of Marley – Stir It Up

Okolju prijazen gramofon.

Gre za podjetje, ki ga vodi Rohan, sin Boba Marleyja, ki že kar nekaj let skrbi za izdelovanje avdio pripomočkov, ki so kakovostni in cenovno ugodni. Tako se je rodil tudi ta gramofon, ki zaradi bambusove plošče na vrhu ohišja takoj izstopa od ostalih. Gramofon proizvaja topel in dinamičen zvok, za kar skrbi vgrajen kakovosten predojačevalnik. V veliki večini je Stir It Up sestavljen iz recikliranih materialov, prozornega pokrova pa pri tem gramofonu ne dobimo. Pokrijemo ga namreč kar s pregrinjalom iz konoplje, organskega bombaža in reciklirane plastike. Za par desetakov več lahko dobimo gramofon Stir It Up, ki podpira Bluetooth. Tako lahko glasbo predvajamo kar na brezžičnem zvočniku.

Dodatne Informacije

Uredništvo ne odgovarja za navedene cene. Cene pri spletnih trgovcih so dinamične narave in se lahko spremenijo kadarkoli. Zapisane so bile v času redakcije.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.