fbpx

25. Mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk 2019: v središču bo ženska zgodba #Herstory

25. Mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk 2019 bo letos med 1. in 13. oktobrom v središče postavil žensko zgodbo. Ob jubileju namreč ugotavljajo, da promocija žensk v kulturi, izpostavljanje ženskega zornega kota in zagovor ženske enakosti po 25 letih ni nič manj nujna kot je bila nekoč.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Ljubljana in Maribor
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina

Prav zato na letošnjem festivalu Mesto žensk 2019 izpostavljajo #HerStory ali žensko zgodovino. Tisto zgodovino, ki je bila prezrta, pozabljena, zatrta. Ne bojijo se vidnosti in ni jih strah zgodovino napisati iz ženske perspektive. Kajti če želimo misliti vključujočo prihodnost, moramo prisluhniti #HerStory: zgodbam žensk vseh spolov.

V 13 dneh bo 162 sodelujočih na 36 različnih dogodkih z drzno umetnostjo napolnilo 18 prizorišč: Atrij ZRC, Filozofska fakulteta, Galerija Alkatraz, Galerija Kapelica, Galerija Škuc, Kinodvor, Kino Šiška, Slovenska kinoteka, Moderna galerija, Pritličje, Projektna soba SCCA, Slovensko mladinsko gledališče, Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Španski borci, Švicarija, Stara mestna elektrarna in na MFRU/več lokacijah v Mariboru.

Mesto žensk 2019 / Grafična podoba: Vesna Bukovec
Mesto žensk 2019 / Grafična podoba: Vesna Bukovec

Društvo Mesto žensk je letos prejelo prestižno mednarodno nagrado za kulturo Princess Margriet, ki jo podeljuje Evropska kulturna fundacija. Kot so zapisali, ponujajo “bolj upanja polno vizijo demokracije v Evropi danes, saj redefinira naše razumevanje kulture in njene sposobnosti, da izboljšuje skupno evropsko družbeno realnost”. Festival Mesto žensk je letos že drugič prejel tudi naziv EFFE Label (2017–2020), ki ga najkakovostnejšim festivalom podeljuje Združenje evropskih festivalov.

Bodite del nepozabne zgodbe. #herstory. Celotne program si lahko ogledate na uradni spletni strani.

Dodatne Informacije

Več informacij:
cityofwomen.org

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.