Alexander bistro: nova kulinarična točka Maribora ima na meniju tudi pink latte

Zadnjič posodobljeno: :

Alexander bistro, nova kulinarična točka, ki se nahaja v Mariboru, je osebni projekt Klemna in Ane Flisar. Ustvarila sta skrbno opremljen bistro, ki ponuja zdrave zajtrke, sezonske bowle in kultne Alexander burgerje.

Osnovne Informacije
Naslov

Alexander bistro
Glavni trg 11
Maribor

Povezava

Alexander bistro

Urnik

Od ponedeljka do četrtka od 08.00 do 23.00, v petek in soboto od 08.00 do 02.00, v nedeljo od 09.00 do 18.00.

Kontakt

alexander.bistro9@gmail.com

Kjer je danes Alexander bistro, je bila nekoč prodajalna čevljev. Prostor kot tak tako ni bil prilagojen gostinskemu lokalu. Kar nekaj elementov prostora sta Ana in Klemen obdržala – na primer prvotne talne obloge (kamnit marmor), v katerega sva potem vključila oljen hrastov parket, ki je tudi sicer rdeča nit celotnega interierja. Prav tako so originalni vsi oboki in mogočen steber sredi lokala, ki ima zdaj novo funkcijo, in sicer je prijetno sedišče. Pomembno jima je predvsem bilo, da ohranita kulturno dediščino prostora.

Alexander bistro
Alexander bistro

Vsi stoli so retro – rabljeniobnovljeni in ponovno v uporabi. Del stolov sta pustila v originalni obliki, to so stoli Nika Kralja, del stolov pa sta preoblekla v pisan žamet. Nekatere mize v lokalu in na vrtu so prav tako ročno delo – izdelane iz mozaičnih in klasičnih belih ploščic.

Ročno delo v Alexander bistroju
Ročno delo v Alexander bistroju

Alexander bistro je, kot smo že omenili, izjemno oseben projekt. Takšna pa je tudi ponudba. V lokalu ni nobenih oglasnih materialov, prav tako je ponudba karseda lokalna in domača. Vedno iščeta kvaliteto in zgodbo. Vsako jutro tako naprimer hladno stiskajo sveže 100-odstotno naravne sokove brez dodanega sladkorja. Nekaj jih imajo v redni ponudbi, nekaj je omejenih izdaj, ki nastajajo glede na dostop do svežih sestavin. Prodajni hit je recimo ginger shot (100-odstotno naravni hladno stiskan ingver in 100-odstotno naravna hladno stiskana limona), ki ga v tujini že desetletja poznajo kot zdravo poživitev ali imunski boost. Tudi njihova kava je pražena po dogovoru z lokalnim mikropražarjem. Pred kratkim so tako lansirali pink latte, roza kavo, ki je izjemno dobro sprejeta. Vse pripravljajo v svoji kuhinji, noben napitek ni pripravljen s predpripravljenimi praški ali umetnimi sirupi, pa tudi vinska karta je lokalna.

Pink latter
Pink latter

Ponudba hrane je lahkotna bistrojska – za zajtrk ponujajo pisane odprte toaste, za kosila in večerje pa zdrave bowle in njihove kultne burgerje, ki jih Mariborčani poznajo že iz Alexander food trucka.

Galerija: Alexander bistro

Dodatne Informacije

Več informacij:
facebook.com/alexanderbistro

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Vrt Lili Novy: nova kavarna v Ljubljani, kjer zaživita literatura in glasba