Festival slovenskega filma 2019: 22. izdaja festivala se prične 17. septembra

Zaključna slovesnost 21. FSF

22. Festival slovenskega filma bo potekal od 17. do 22. septembra 2019 v Portorožu, v dvoranah Avditorij Portorož in Monforta, slikovitega prizorišča nekdanjega skladišča soli. Nagrajeni filmi bodo po končanem festivalu ponovno na ogled tudi v ljubljanskem Kino Komuna.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Portoroški Avditorij in dvorana Monfort

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

redna vstopnica: 4,00 €

Festival slovenskega filma je kulturni in strokovni dogodek, na katerem se srečujejo filmski ustvarjalci, strokovna javnost, poslovni partnerji in ljubitelji filma. 22. izdaja festivala bo letos potekala med 17. in 22. septembrom v portoroškem Avditoriju in ponovno tudi v dvorani Monfort, slikovitem prizorišču nekdanjega skladišča soli. V Tekmovalnem programu se bodo filmi potegovali za nagrade vesna v kategorijah celovečernih igranih in dokumentarnih filmov, srednjemetražnih, kratkih in študijskih filmov ter slovenskih manjšinskih koprodukcij. Če boste nagrajene filme v Portorožu zamudili, si jih bo mogoče po končanem festivalu ponovno ogledati tudi v ljubljanskem Kinu Komuna.

Zaključna slovesnost 21. FSF
Zaključna slovesnost 21. FSF

Tekmovalnemu in Preglednemu programu se vsako leto pridružijo še sklop Posvečeno, kjer predstavijo dela aktualnega Badjurovega nagrajenca za filmsko ustvarjanje, sklop novih otroških animiranih filmov in tuja retrospektiva Fokus, kjer bo letos predstavljena Italija. Vedno pomembnejši del festivala postaja mednarodni strokovni program s koprodukcijskim srečanjem slovenskih in regionalnih producentov ter delavnicami in konferencami, ki jih pripravljamo v sodelovanju s filmskimi društvi.

Dodatne Informacije

Več informacij:
fsf.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
The Batman (2021): Robert Pattinson bo Vitez teme