fbpx

Festival evropskega in mediteranskega filma (FEMF) 2019: najboljše evropske mojstrovine leta

Vsi ljubitelji vrhunske avdiovizualne umetnosti ste vabljeni, da si med 27. in 30. novembrom v Piranu ogledate najboljše evropske mojstrovine letošnjega leta. Festival evropskega in mediteranskega filma (FEMF) 2019 bo postregel z izbranimi imeni iz sveta filma, letos pa še toliko bolj, saj praznuje 10. obletnico.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Gledališče Tartini in Mediadomu Pyrhani, Piran
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Vstop je prost.

V štirih festivalskih dneh si boste lahko obiskovalci na Festivalu evropskega in mediteranskega filma (FEMF) 2019 ogledali kar 25 filmov, v petih različnih sekcijah. V tekmovalnem delu vas bodo navdušili izbrani filmi iz največjih mednarodnih festivalov, kot so Cannes, Berlin in Benetke, režiserjev Romana Polanskega, Kena Loacha, Marca Bellocchia, Francoisa Ozona, Fatiha Akina, Abela Ferrare, Hirokazujaa Koreede, Arnauda Desplechina in nekaterih drugih. Poleg tekmovalnega dela boste lahko uživali še v sekciji Evropski mojstri (izbrani filmi iz najboljših filmskih festivalov), otroških in mladinskih vzgojnih filmih (sekcija Šolski vzgojni). Letošnje leto bo država v fokusu Italija, s petimi biseri italijanske kinematografije.


Projekcije filmov bodo potekale v gledališču Tartini in Mediadomu Pyrhani, prav vse pa bodo brezplačne, vključno z otvoritveno in zaključno slovesnostjo. Festival evropskega in mediteranskega filma 2019 ni le priložnost, da si brezplačno ogledate vrhunce mediteranske avdiovizualne umetnosti ampak tudi odličen izgovor za širjenje obzorij in filmske kulture, za katerega ni potrebno plačilo, le nekaj prostega časa v Piranu, slovenskem obmorskem biseru.

Dodatne Informacije

Več informacij:
femf.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.