Com as delícias culinárias e os deliciosos sabores do Mediterrâneo, onde todos gostamos de pensar nos pinheiros perfumados e nos juncos calmantes, uma nova história culinária chega aos arredores da capital no dia 14 de abril, que teremos o maior prazer em ouvir, e principalmente será um verdadeiro romance para os nossos amantes do vinho. Bem-vindo à pousada e café Toscana.
Na Grivi 3 a
1351 Dragomer (Brezovica pri Ljubljani)
Sobote od 8. do 23. ure, nedelje od 8. do 22. ure
Toscana. Sliši se tako idilično in romantično. Ko izgovorimo ime te prekrasne italijanske pokrajine, ob tem brezskrbno pomislimo na kulinarična razvajanja, ki pišejo imenitno zgodbo nove gostilnice in kavarnice, umaknjene iz vsakdanjega vrveža na rob Liubliana. Udobje in ugodje sta le okusa, ki združujeta čarobnost Mediterana, italijansko kulinariko in pridih mednarodne kuhinje. Edinstvena fuzija je tako le vabilo, da se v Toscano podamo na pravo gurmansko potovanje.
Nad preprostimi, toda polnimi, zanimivimi in predvsem presenetljivimi okusi, ki jih bomo v Toscani odkrivali znova in znova, so navdih našli njeni ustvarjalci, ki se poznajo dolga leta in so skupaj že sodelovali. V želji po jedeh, ki so jih nekoč s srcem pripravljali za svoje goste, so znova združili moči, da bi obudili okuse, po katerih bomo hrepeneli tudi mi. Veliki in izbirčni jedci , ki jim bodo z dušo postregli hrano z navdihom.
Da pa se ne bomo vselej razvajali le v dvoje, v Toscani poudarjajo, da je gostilnica in kavarnica primerna tako za poslovne stranke kot tudi za družinske trenutke. V jedači in hladni pijači bomo v teh toplih dneh lahko uživali na velikem letnem vrtu, kamor so vabljeni tudi naši hišni ljubljenčki. Nedvomno bodo siti tudi oni, vsekakor pa bodo okuse preizkušali tudi želodčki najmlajših, ki bodo pod svoj nosek dobili dišeč meni, namenjen le njim – Strela McQueen za korenjake in Minnie miška za princeske bosta poskrbela, da bodo malčki siti, pozneje pa se bodo lahko spočili v otroškem kotičku.
In kaj priporoča le chef? Glavni kuhar se bo posvetil svežim in lokalno pridelanim sestavinam, iz katerih bo pričaral jedi, ki jih morda še nikoli nismo poskusili in nas pospremil v deželo omamnih okusov. Za konec lahko le še prišepnemo – če bomo naročili eno od sezonskih jedi, si bo nedvomno pomel roke in pripravil nekaj izvrstnega.
Oglejte si fotografije simpatičnega ambienta gostilnice Toscana