fbpx

Gostilnica in kavarnica Toscana: Fuzija mediteranskih okusov

S kulinaričnimi užitki in slastnimi okusi Mediterana, ob katerem vsi radi pomislimo na dišeče borovce in pomirjujoče škržatke, na obrobje prestolnice 14. aprila prihaja sveža kulinarična zgodba, ki ji bomo z veseljem prisluhnili, še posebno pa bo prava romanca za naše borbončice. Dobrodošli v gostilnici in kavarnici Toscana.

Osnovne Informacije
Naslov
Gostilnica in kavarnica Toscana
Na Grivi 3 a
1351 Dragomer (Brezovica pri Ljubljani)
Urnik
Od ponedeljka do četrtka od 8. do 22. ure
Sobote od 8. do 23. ure, nedelje od 8. do 22. ure
Kontakt
082 05 04 40

Toscana. Sliši se tako idilično in romantično. Ko izgovorimo ime te prekrasne italijanske pokrajine, ob tem brezskrbno pomislimo na kulinarična razvajanja, ki pišejo imenitno zgodbo nove gostilnice in kavarnice, umaknjene iz vsakdanjega vrveža na rob Ljubljane. Udobje in ugodje sta le okusa, ki združujeta čarobnost Mediterana, italijansko kulinariko in pridih mednarodne kuhinje. Edinstvena fuzija je tako le vabilo, da se v Toscano podamo na pravo gurmansko potovanje.

Prijeten in sodoben ambient.
Prijeten in sodoben ambient.

Nad preprostimi, toda polnimi, zanimivimi in predvsem presenetljivimi okusi, ki jih bomo v Toscani odkrivali znova in znova, so navdih našli njeni ustvarjalci, ki se poznajo dolga leta in so skupaj že sodelovali. V želji po jedeh, ki so jih nekoč s srcem pripravljali za svoje goste, so znova združili moči, da bi obudili okuse, po katerih bomo hrepeneli tudi mi. Veliki in izbirčni jedci , ki jim bodo z dušo postregli hrano z navdihom.
Da pa se ne bomo vselej razvajali le v dvoje, v Toscani poudarjajo, da je gostilnica in kavarnica primerna tako za poslovne stranke kot tudi za družinske trenutke. V jedači in hladni pijači bomo v teh toplih dneh lahko uživali na velikem letnem vrtu, kamor so vabljeni tudi naši hišni ljubljenčki. Nedvomno bodo siti tudi oni, vsekakor pa bodo okuse preizkušali tudi želodčki najmlajših, ki bodo pod svoj nosek dobili dišeč meni, namenjen le njim – Strela McQueen za korenjake in Minnie miška za princeske bosta poskrbela, da bodo malčki siti, pozneje pa se bodo lahko spočili v otroškem kotičku.

In kaj priporoča le chef? Glavni kuhar se bo posvetil svežim in lokalno pridelanim sestavinam, iz katerih bo pričaral jedi, ki jih morda še nikoli nismo poskusili in nas pospremil v deželo omamnih okusov. Za konec lahko le še prišepnemo – če bomo naročili eno od sezonskih jedi, si bo nedvomno pomel roke in pripravil nekaj izvrstnega.

Oglejte si fotografije simpatičnega ambienta gostilnice Toscana

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.