fbpx

As melhores cervejarias artesanais eslovenas: 7 cervejarias com a melhor cerveja nacional

Quem são os melhores cervejeiros artesanais eslovenos? A fabricação de cerveja experimentou um renascimento nos últimos anos, e cada vez mais pessoas falam sobre a cerveja como um prazer gourmet. Se você ainda não sabe para onde ir em uma viagem cervejeira, saiba quais são as 7 cervejarias que possuem a melhor cerveja nacional.

Da bi vam olajšali pivske pohode, smo izbrskali, kateri so najboljši slovenski kraft pivovarji in na enem mestu zbrali 7 pivovarn z najboljšim domačim pivom. Katera je vaša najljubša?

Najboljši slovenski craft pivovarji:

Cervejaria Pelicon

Cervejaria Pelicon
Cervejaria Pelicon

Pivovarna, ki je v šestih letih delovanja s pomočjo glasov pivcev že trikrat prejela naziv najboljše slovenske pivovarne leta, se nahaja v osrčju Vipavske doline – varijo nefiltrirana in nepasterizirana piva polnega okusa. Najbolj so prepoznavni po pivu stila “india pale ale” z imenom the 3rd Pill.
Zase pravijo, da so v pivovarni osredotočeni na qualidade e kreativni razvoj novih receptov, kar se kaže tudi v številnih nagradah, ki jih vztrajno prejemajo.

Če bi radi okušali pivo pivovarne Pelicon, ga lahko naročite neposredno pri njih, saj v pivovarni razpolagajo z lastno distribucijo piva, pivo pa boste našli tudi v izbranih lokalih.

Cervejaria Pelicon
Prekomorske 61b 5270
Ajdovščina

Odpiralni čas: Ponedeljek, torek in sreda zaprto. Četrtek od 14.00 do 18.00. Petek od 14.00 do 20.00. Sobota od 11.00 do 18.00.

pelicon.beer

Green Gold Brewing

Green Gold Brewing
Green Gold Brewing

Green Gold je mikropivovarna hmeljarske družine – zgodba o nastanku pivovarne se je začela že pred 120 leti, ko so njihovi predniki zasadili prvi hmelj na domači kmetiji. Po dolgih letih gojenja hmelja so se odločili, da ga leta 2016 zvarijo v pivo.

Že od samega začetka je Luka Rojnik, lastnik pivovarne, stremel k temu, da pivo ni le pijača, ki odžeja, temveč izpopolnjen presežek. V njihovih pivih se tako prepletata slovenska tradicija e leta pivovarskih izkušenj, ki jih Luka na različnih izobraževanjih nabira vsepovsod po svetu.

V spodnjesavinjski zgodbi se v glavnih vlogah znajdejo slovenske hmeljske sorte Aurora, Styrian Dragon, Celeia, Bobek, Styrian Wolf in druge. Hmelj iz domačega okolja je glavno vodilo pivovarne Green Gold Brewing, zato ga boste lahko okusili v vsaki pločevinski, točenemu pivu ali sodu, ki ga boste izbrali. Pa naj bo to pale ale, hoppy lager, IPA ali kaj drugega.

Če bi radi okušali pivo pivovarne Green Gold Brewing, ga lahko kupite v večjih supermarketih, sicer jih imajo v ponudbi tudi različni bares na Eslovênia.

greengoldbrewing.com

Pivovarna HopsBrew

Pivovarna HopsBrew
Pivovarna HopsBrew

Za glavnega pivovarja in lastnika Maxima se je pivovarska zgodba začela desetletje nazaj v rodni Rusiji – na začetku je bila samo strast do dobrega piva, temu je sledilo šolanje in raziskovanje, kar je preraslo v misijo dvigovanja kulture uživanja piva.

Vendar pa avanturistični duh Maximu ni dal miru in tako je svoje pivovarske ambicije, skupaj z družino, preselil v Slovenijo. V zadovoljstvo ljubiteljev piva se zdaj že mojster tradicionalnega mešanja sestavin vedno potrudi svoje zvarke začiniti z ravno pravšnjo noto kreativnosti, da je končni prodajni asortiman vedno izjemen.

Zaradi širine ponudbe in privlačnega okusa je mogoče dobiti proizvode mikropivovarne v številnih priznanih pivnicah, kot tudi v drugih gostinskih lokalih.

hopsbrew.si

Pivovarna HumanFish

Pivovarna HumanFish
Pivovarna HumanFish

Zase pravijo, da so kanonfutr na fronti slovenske in evropske revolucije kraft piva. Izdelujemo namreč več tradicionalnih, “session” in posebnih piv, ki jih prodajajo na slovenskem tržišču. Stalno imajo na zalogi tri vrste piva (pale ale, stout, india pale ale), dodatno pa še sezonskega (nemški doppel beck, belgijsko pšenično, irsko rdeče).

So ena redkih pivovarn, ki v okviru svojega delovanja ponujajo tudi vodene oglede pivovarne, kjer vas v približno eni uri poučijo o varjenju piva HumanFish. Prav tako vas čaka degustacija treh ali štirih različnih vrst piv, istočasno pa boste spoznali nekaj zgodovinskih in sodobnih pogledov na to pijačo.

Pivo HumanFish lahko kupite v točilnici podjetja, kjer je, kot pravijo, najboljše mesto za uživanje v njihovem pivu, prisotni pa so tudi v gostinskih lokalih.

Pivovarna HumanFish
Tržaška 27
Vrhnika

Odpiralni čas: Od ponedeljka do četrtka od 14.00 do 22.00, petek od 14.00 do 24.00, sobota od 10.00 do 24.00 in nedelja od 10.00 do 22.00.

hfb.si

Pivovarna Lobik Brewery

Pivovarna Lobik Brewery
Pivovarna Lobik Brewery

Zgodba pivovarne Lobik se začne s treningi veslanja in štirimi mulci, starimi med 15 in 17 let, ki si niso mogli kupiti piva. Zato so se odločili, da si ga bodo skuhali sami. Po letih trdega dela so leta 2016 odprli svojo pivovarno, ki je hitro pristala med boljšimi v svoji regiji.

Kot zase pravijo, njihov cilj je delati pivo, ki nosi nekaj več procentov alkohola in je malce zapletenejših okusov. V ponudbi imajo redna piva, specialna piva in katedralno serijo, kar pomeni, da boste pivoljubci končno le prišli v svoja (pivska) nebesa.

Če bi radi okušali pivo pivovarne Lobik Brewery, jih pozdravite kar na domačem naslovu, sicer pa imajo njihovo pivo v ponudbi tudi različni bares na Eslovênia.

Pivovarna Lobik Brewery
Tovarniška c. 51
Ruše

Odpiralni čas: Petek od 18.00 do 00.00.

lobikbrewery.com

Kraft pivovarna Tektonik

Kraft pivovarna Tektonik
Kraft pivovarna Tektonik

Ko v pivovarni Tektonik govorijo o pivu, postanejo smrtno resni. Piva, ki jih želijo ponuditi pivcem, dojemajo kot vrhunski kulinarično-uživaški dogodek, zato neprestano iščejo nove recepture in najkakovostnejše surovine priznanih svetovnih pridelovalcev.

Njihova piva temeljijo na tradiciji belgijskih, nemških e angleških pivovarskih praks. Med bolj znana piva kraft pivovarne Tektonik spadajo Hercule Witbier, Nelson India Black Ale, Wayne Pale Ale, itd., najdete pa jih v supermarketih e em gostinskih lokalih ao redor da Eslovênia.

tektonik.beer

Pivovarna Reservoir Dogs Brewery

Pivovarna Reservoir Dogs Brewery
Pivovarna Reservoir Dogs Brewery

Življenje je smrtonosna bolezen in bi ga morali preživeli v stilu! No, tako vsaj menijo v pivovarni Reservoir Dogs. In prav s tem razlogom so ustvarili lastno pivovarno, s katero tešijo svojo strast do kraft piva.

Vse skupaj se je začelo kot hobi. In čeprav je danes proizvodnja tehnično e tehnološko dovršena, so piva še zmeraj čisti kraft, ki pušča široko odprta vrata kreativnosti in novim idejam. V ponudbi imajo 16 piv, sicer pa je to še ena tistih pivovarn, kamor lahko greste na ogled in degustacijo piv, ki jih varijo.

Če bi radi okušali pivo pivovarne Tektonik, ga lahko kupite v njihovi točilnic in večjih supermarketih, sicer jih imajo v ponudbi tudi različni bares na Eslovênia.

Pivovarna Reservoir Dogs Brewery
Industrijska cesta 1H
Nova Gorica

Odpiralni čas: Ponedeljek zaprto. Od torka do četrtka od 16.00 d0 23.00. Petek od 16.00 do 1.00. Sobota od 15.00 do 1.00. Nedelja od 15.00 do 22.00.

reservoir-dogs.si

Drugi najboljši slovenski craft pivovarji:

Pivovarna Barut, Kamnik
Točilnica Mali Grad, Kamnik
Pivovarna LOO-BLAH-NAH, Liubliana
Pivovarna Valjhun, Trebnje (Velika Loka)
Pivovarnsa Bevog, Avstrija (pivo izdeluje slovenska ekipa)
Pivovarna Ressel, Kostanjevica na Krki

Com você desde 2004

A partir do ano 2004 pesquisamos tendências urbanas e informamos diariamente nossa comunidade de seguidores sobre as últimas novidades em estilo de vida, viagens, estilo e produtos que inspiram com paixão. A partir de 2023, oferecemos conteúdo nos principais idiomas globais.