fbpx

RaceBird: električni supergliser, ki bo ″oral″ morsko gladino

Foto: Racebird

Oktobra leta 2020 je bilo naznanjeno novo tekmovanje E1, v katerem igrajo glavno vlogo električni gliserji. Union Internationale Motonautique so bili med prvimi, ki so predstavili svojo različico tekmovalnega električnega čolna.

Svoje dolgoletne izkušnje sta združila Sophie Horne, pomemben člen podjetja SeaBird Tehnologies in izvršni direktor podjetja Victory Marine Brunello Acampora, plod njunega dela pa je RaceBird, električni supergliser. Navdih za obliko plovila so dobili pri pticah, ki z veliko hitrostjo letijo nad morsko gladino. Podobno kot ptice, bo tudi gliser ″letel″ nad vodo, s pomočjo tako imenovanega ″Hydrofoila″. Dosegal bo hitrosti do 50 vozlov, oziroma do slabih 93 km/h.

Aerodinamična, futuristična enosedežna raketa ima zunanjost narejeno iz ogljikovih vlaken, zaprto kabino in notranji električni motor. V tem trenutku je RaceBird še v razvojni fazi, več pa lahko pričakujemo do leta 2023, ko se bo tekmovanje električnih gliserjev tudi uradno pričelo.

Dodatne Informacije

e1series.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!