Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition: najmočnejši in najhitrejši Velar

Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition
Zadnjič posodobljeno: :

Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition je najmočnejši in najhitrejši Velar vseh časov, ki ima poleg tega zagotovo še najdaljše ime med Range Roverji. Ohranil je svoje zapeljive linije in jim dodal še nekaj nastopaškega 'šopirjenja', ko pritisnemo stopalko za plin.

Ni presenetljivo, da ima Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition, najhitrejši in najmočnejši Velar, pod pokrovom 5,0-litrski V 8-valjnik s 550 konjskimi močmi in 680 njutonmetri navora. Motor je povezan z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom, kombinacija pa premakne Velarja od 0 do 100 km/h v zgolj 4,5 sekundah in doseže maksimalno hitrost pri 274 km/h. Velar Dynamic Edition je tako še en dokaz, da gresta moč in eleganca še kako skupaj.

Da pa močno srce Velarja ne bi vplivalo na udobje in kvaliteto vožnje, so inženirji porabili neverjetnih 63.900 ur, da so prilagodili nastavitve podvozja in drugih za to potrebnih komponent. Potrebne so bile večje zavore proizvajalca Brembo, le tem pa so še dodatno zmanjšali težo. Prepoznali jih boste v trenutku, zaradi rdeče barve, po želji tudi v črni, in napisa Land Rover. Prednji odbijač je dobil večje odprtine za zrak, saj je ta še kako potreben, če želimo preprečiti pregrevanje motorja in zavor. Na zadku se bohotita dva dvojna zaključka izpušnih cevi, ki prav tako nakazujeta, da ne gre za običajnega Velarja. Dodali so še 21-palčna platišča, če vam pa to še ni dovolj, si lahko proti doplačilu omislite platišča v velikosti 22-palcev.

Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition
Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition

Notranjost najmočnejšega Velarja bo imel bolj športen volan in aluminijaste obvolanske prestavne ročice. Za doplačilo si boste lahko omislili dele notranjosti prekrite s karbonskimi vlakni. Ranger Rover z izredno dolgim imenom bo na voljo zgolj 1 leto. V kolikor vam je pokrajina na nekaterih fotografijah in v izsekih videoposnetka znana, se verjetno ne motite. Gre namreč za košček naše male Slovenije in sicer za cesto me Mostom na Soči in Tolminom.

Galerija slik: Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition

Dodatne Informacije

Več informacij:
landrover.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so najbolj zanesljivi novi avtomobili leta 2020