fbpx

Razkošje praznične soareje: kako opremiti dom za praznike

Konec leta se hitro približuje, z njim pa tudi sezona soarej. Letošnje praznične zabave dišijo po razkošju, vračajo se dekadenca, glamur in barve. Dovolite nam, da vam pomagamo ustvariti praznično vzdušje, ki si ga bodo vaši gostje nedvomno zapomnili. Kako letos opremiti dom za praznike?

Morda se sprašujet, kako letos opremiti dom za praznike. Naj vam pomagamo s spodnjimi nasveti.

Prijazne barve

Bogati barvni toni draguljev so letos skorajda obveza. Razkošje ametista, note slive, ki že mejijo na črno, nasičena rožnata barva in nekaj svetlih tonov rumeno-zelene barve. Te razkošne odtenke lahko dodate polici nad kaminom, namiznemu okrasju, steklenim in tekstilnim dodatkom ter tako ustvarite bohoten in slojevit videz.

Izberite prijazne barve.
Izberite prijazne barve.

Pobožajte čute

Pričarajte si razkošje in dodajte svojemu okrasju nekaj tekstur; to je med drugim odličen način, da izrazite svoj slog in osebnost. Bogat žamet, svila in grobo tkan lan bodo dodali toploto in v vaš dom povabili goste, ki si želijo udobja. Dobro premišljeni dodatki in nekoliko bolj minimalističen pristop k okraševanju poudarijo lepoto vsakega skrbno izbranega kosa ter v prostor prinašajo ravnotežje in harmonijo.

Sloji razkošja

Ko izbirate vzorce in njihove kombinacije, bodite pozorni na stene oziroma tapete. Zavese iz nagubane svile in žametni stoli pomagajo ustvariti občutek otipljivega razkošja, piko na i pa doda glamurozen lestenec. Kombinacije različnih kovinskih zaključkov poskrbijo za prefinjenost, v prostor pa vnesejo značaj in osebnost.

Piko na i pa doda glamurozen lestenec.
Piko na i pa doda glamurozen lestenec.

Premišljeni detajli

Nič ne izrazi ekskluzivnosti tako, kot je nekaj malega personalizacije prostora. To je relativno preprost način, da se vaši gostje počutijo resnično posebne. Od barve, ki dopolnjuje samo priložnost, posebnih koktajlov, do prilagojenih menijev z izbranimi vini – vse to izžareva eleganco. Poskrbite, da bodo vaše zabave premišljene, da bodo primerne namenu in da bodo skrbno načrtovane. Tako bodo izražale vaš osebni slog, gostje pa bodo uživali v zabavi, ki je ne bodo hitro pozabili.

4 nasveti za najboljšo silvestrsko zabavo v letu

  • Na elegantnost zabave namiguje že uradno vabilo. Pošljite ga vsaj dva tedna pred zabavo, da se bodo imeli gostje čas odzvati in si bodo vzeli čas.
  • Svoje mize oblecite v porcelan, kristal in srebro. Različne kombinacije so zaželene. To je namreč odličen način, da zabavi dodate osebnost in edinstven čar.
  • Nikar ne pozabite na svetlobo v prostoru. Odločite se za nekoliko zatemnjeno, romantično razsvetljavo, ki lahko prihaja iz različnih virov: lestenca, namiznih ali stenskih svetilk in sveč. Plastna svetloba bo ustvarila pravo razpoloženje.
  • Da se bodo na zabavi vsi dobro počutili, sporočite gostom, kakšna je koda oblačenja. To bodo nedvomno cenili, saj bodo tako vedeli, kaj obleči. Tako bo vaša soareja popolna – od okrasja in menija do gostov.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!