fbpx

Kakšen je mesečni dohodek prebivalstva po svetu? (infografika)

Razpoložljivi mesečni dohodek prebivalstva po državah.

Razpoložljivi mesečni dohodek prebivalstva je podatek s katerim radi opletamo, a dejansko o situaciji po svetu ne vemo kaj dosti. Seveda poznamo tiste bližnje s katerimi se radi primerjamo, predvsem tiste, ki so visoko nad nami, a vmes je še en kup držav, ki vas bodo s svojimi številkami morda presenetile. Če vas zanima, koliko ljudje po vsem svetu v povprečju zaslužijo v svoji državi, se zatopite v infografiko ameriškega portala Movehub. In kje je Slovenija?!

Razpoložljivi mesečni dohodek prebivalstva je najpomembnejši dejavnik potrošnje (gre za znesek po obdavčitvi). Podatke iz infografike so zbrali pri Numbeo.com, jih z rezultati raziskav med leti 2010 in 2014 oplemenitili pri statistični spletni strani NationMaster, v sliko pa spravil pri Movehubu. Pa si poglejmo, kaj pravijo.

PREBERITE ŠE: Infografika: svetovni zemljevid sreče ali kje na svetu so ljudje najbolj srečni

Razpoložljivi dohodek prebivalstva po državah.
Razpoložljivi dohodek prebivalstva po državah.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.