Aperol Spritz je italijanski koktajl na osnovi vina, ki ga v Italiji običajno postrežejo kot aperitiv. Sestavljen je iz prošeka, grenčice in sode. Pridobil je svetovno priljubljenost, zato ne preseneča, da je navdušil tudi slaščičarje. Koktajli in fine sladice se vedno dobro podajo skupaj, zakaj jih torej ne bi združili v eno? S torto Aperol Spritz boste navdušili vsakega gosta.
Aperol Spritz torta
Sestavine
- Sestavine za testo:
- 2 skodelici moke
- 3 čajne žličke pecilnega praška
- ½ čajne žličke soli
- 2 veliki jajci
- 1 skodelica navadnega grškega jogurta
- ¾ skodelice rastlinskega olja
- lupina ene pomaranče
- ⅓ skodelice sveže
- stisnjenega pomarančnega soka (iz približno 1 pomaranče)
- 1 skodelica sladkorja v prahu sladkor
- skodelici presejanega sladkorja
- 2 žlici Aperola
Navodila
- Pečico segrejte na 180 °C. 20 cm kvadratni pekač obložite s papirjem za peko in ga poškropimo s pršilom proti sprijemanju ali oljem.
- V večji skledi zmešajte moko, pecilni prašek in sol, dokler se sestavine ne združijo.
- V drugi večji skledi zmešajte jajca, jogurt, olje, pomarančno lupinico, pomarančni sok in sladkor.
- Mokre sestavine vlijete v suhe in mešate s silikonsko lopatko, dokler ne nastane gladka zmes brez grudic.
- Testo vlijete v pripravljen model in pečete približno 40 minut oziroma toliko časa, da zobotrebec, zaboden v sredino ven pride čist.
- Pustite, da se testo popolnoma ohladi.
- Za glazuro stepite sladkor in Aperol in z njo prelijete torto.