fbpx

Recept: dagnje v belem vinu

Foto: envato

Ali imate radi morske dobrote? Danes imamo z vas recept za dagnje v belem vinu.

Dagnje so odličen vir morske hrane, ki nas obdari s svojim nežnim in sladkastim okusom. Okus dodatno poudarimo in obogatimo z aromo vina.

Belo vino deluje kot osnova za kuhanje školjk, saj se med segrevanjem sprostijo aromo, ki je v bogati tekočini, v kateri se kuhajo. Rezultat je okusna omaka, kar ustvari popolno ravnovesje med morskimi okusi in svežino vina.

Dagnje v belem vinu

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 2 žlici masla (ali 50 ml oljčnega olja)
  • 4 stroki česna
  • 1 limona
  • 1/2 čajne žličke mlete paprike
  • 2 skodelici belega vina
  • 900 g školjk
  • šop peteršilja

Navodila

  1. V ponvi stopite maslo ali segrejte olivno olje. Dodajte sesekljan česen in pražite približno 30 sekund.
  2. Dodajte mleto papriko in naribano lupinico limone ter dobro premešajte. Pražite še približno 45 sekund.
  3. Prilijte belo vino v ponev. Začinite s poprom in pustite, da omaka zavre.
  4. Dodajte školjke v ponev in takoj pokrijte. Ponev pretresite, da se sestavine dobro premešajo. Pustite, da omaka zavre še nekaj minut.
  5. Preverite, ali so se školjke odprle. Če so se, dodajte sesekljan peteršilj, ponovno pokrijte ponev in kuhajte še 1-3 minute, da se školjke popolnoma odprejo.
  6. Postrezite školjke v omaki, obogateni z okusom česna, paprike, limonine lupinice in belega vina. Okrasite s svežim sesekljanim peteršiljem.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.