Ste ljubitelj jabolčnih slaščic? Potem je ta recept za biskvit iz jabolk kot nalašč za vas! Ta tradicionalen nemški jabolčni biskvit je enostaven in ponuja čudovit okus. Najboljši del tega recepta? Za pripravo ne potrebujete posebnega kuharskega znanja ali posebnih sestavin.
Recept za biskvit iz jabolk je še dodatno olajšan, saj so mere navedene za “skodelice”. To pomeni, da boste vse sestavine odmerili s pomočjo običajne skodelice, brez potrebe po uporabi kuhinjske tehtnice. Če niste ljubitelj preveč sladkih jedi, enostavno zmanjšajte količino sladkorja, ali pa jo povečajte, če želite, da bo biskvit še slajši.
Pred vami je recept za nemški biskvit iz jabolk.
Nemški biskvit iz treh jabolk
Sestavine
- 2 jajci
- 2 skodelici moke
- 1 skodelica in pol sladkorja
- 1 skodelica olja
- 1 vaniljev sladkor
- 3 jabolka
- čajna žlička cimeta
- čajna žlička sode bikarbone
- ščepec soli
Navodila
- Najprej stepemo jajca s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Nato dodamo olje in temeljito premešamo.
- Dodamo suhe sestavine: moko, cimet, sol, sodo bikarbono in ponovno dobro premešamo.
- Na koncu dodamo še olupljena in narezana jabolka ter vse skupaj nežno premešamo.
- Pripravljeno zmes vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko.
- Pecite v ogreti pečici na 190°C približno 55 minut.
- Ko je torta pečena in se ohladi, jo potresemo s sladkorjem v prahu. Postrezite s kepico vaniljevega sladoleda in uživajte v okusu!