fbpx

Recept: enostavni vegetarijanski curry iz šampinjonov

Foto: envato

Poskusite ta vegetarijanski curry, ne bo vam žal!

Pravi indijski curry je v vsem tem času doživel že na tisoče različic, a vegetarijanski curry iz šampinjonov je morda najbolj slasten. Curry-ji so običajno narejeni z mesom, ribami ali moskimi sadeži, a ker je v Indiji kar tretjina prebivalcev vegetarijancev ali veganov, so nadvse priljubljene tudi rastlinske različice. Glavna sestavina tega recepta so gobe, natančneje šampinjoni, postreženi s kuhanim rižem in indijskim kruhom naan.

Vegetarijanski curry iz šampinjonov

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 500 g šampinjonov
  • 400 g paradižnikov v pločevinki
  • 100 ml vrele vode
  • 50 g masla
  • 3-4 stroka česna
  • 2 žlici polnomastnega jogurta
  • 2 žlici svežih listov koriandra
  • čebula
  • žlica belega sladkorja
  • čajna žlička mletega ingverja
  • čajna žlička kuminovih semen
  • čajna žlička semen koromača
  • ½ čajne žličke mlete kurkume
  • ½ čajne žličke mešanice začimb garam masala
  • ½ čajne žličke čilija v prahu
  • rastlinsko olje (po želji)

Navodila

  1. Gobe očesite jih in narežete na četrtine.
  2. V ponvi razpustite maslo in na njem pražite gobe približno 10 minut. Toliko časa, da iz njih izhlapi vsa tekočina in postanejo zlato rjave. Odstranite z vroče plošče.
  3. V isto ponev date nekaj rastlinskega olja, ga segrejete in na njem prepražite semena kumine in koromača. Med stalnim mešanjem jih pražite približno pol minute, dokler ne spustijo orehaste arome.
  4. V ponev dodate sesekljano čebulo in jo pražite približno 10 minut, da se zmehča in zlato porumeni.
  5. Zmanjšate temperaturo in v ponev dodate sesekljan česen.
  6. Dodajte ingver, kurkumo, čili v prahu in garam masalo. Zmešajte.
  7. Dodate narezan paradižnik in sladkor. Vse skupaj kuhate na zmerni temperaturi približno pet do sedem minut.
  8. Vzemite dve do tri žlice te omake in jo v majhni posodici zmešajte z jogurtom. Nato vse skupaj ponovno zložite v ponev.
  9. Sestavine v kozici zalijete z vrelo vodo in kuhate še tri do štiri minute, da se curry zgosti.
  10. Gobe ​​stresite v ponev, da se segrejejo z ostalimi sestavinami. Postrezite s svežimi listi koriandra in kuhanim rižem.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.