fbpx

Recept: francoska pogača galette z rikoto, pršutom in hruškami

Pogača, ob kateri se bodo vašim gostom pocedile sline

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno:

To je pogača z rikoto, pršutom in hruškami, ki ni le enostavna, temveč tudi super okusna.

Ta pogača z rikoto, pršutom in hruškami je tako enostavna za pripravo, da je težko ostati ravnodušen. Sploh ob nadvse okusnem rezultatu, ob katerem se bodo vašim gostom pocedile sline. Skrivnost pogače je v vrhunskih sestavinah, katerih okusi se odlično dopolnjujejo. Rikota, ki vas nežno poboža ter hruške in pršut, ki dopolnjujejo okus. Priprava vam bo vzela vsega 10 minut, če izberete že pripravljeno testo, peka pa pol ure.

Pogača z rikoto, pršutom in hruškami

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1 list listnatega testa
  • 250 g sira ricotta
  • 1 hruška, narezana na tanke rezine
  • 1 rumenjak
  • 1 žlica smetane
  • 4 žlice masla
  • 4 žlice medu
  • 8 tankih rezin pršuta
  • sol
  • črni poper, sveže mlet
  • olivno olje
  • pest sesekljanih indijskih oreščkov
  • vejica svežega rožmarina

Navodila

  1. Pečico segrejete na 200 stopinj in obložite pekač s peki papirjem.
  2. Listnato testo razvaljate v pravokotnik. Po testu enakomerno porazdelite rikoto, dva prsta širok rob pustite prazen. Solite in poprate.
  3. Na rikoto razporedite narezane hruške. Pokapljate z olivnim oljem in ponovno začinite. Robove testa zapognete navznoter in vogale povežete. V manjši skledi stepete rumenjak in smetano. Z zmesjo premažete robove testa. Kolač pečete 30 minut.
  4. Medtem v kozici na srednjem ognju raztopite maslo. Dodate vejico rožmarina. Zmanjšajte ogenj in nadaljujte s kuhanjem, dokler se maslo ne obarva in rožmarin postane hrustljav. Odstavite in v mešanico vmešajte med.
  5. Kolač vzamete iz pečice in pokapljate z 2 žlicama medene mešanice. Pečete še 10 minut. Orehe vmešajte v preostalo mešanico medu in masla.
  6. Kolač vzamete iz pečice in pustite, da se malo ohladi. Pršut postrežete, pogačo pa potresete z orehi ter polijete z medom in maslom.
  7. Narežete na kose in takoj postrežete.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.