Testenine z grahovim pestom so okusna jed, za pripravo potrebujete le nekaj sestavin in malo časa. Zamrznjeni grah je pravi zaklad, ki ga lahko uporabite kot osnovo za pesto omako.
Grahov pesto združuje kombinacijo graha, sveže bazilike, česna, pinjol, parmezana in limoninega soka. S to omako boste okus testenin dvignili na višji nivo.
Priporočamo, da uporabite špagete ali tagliatelle, saj se odlično ujemajo z grahovim pestom. Medtem ko se testenine kuhajo, boste v nekaj minutah pripravili grahov pesto. Sveža aroma bazilike in hrustljavost pinjol se bosta prepletali v harmonično celoto. Grahov pesto je tudi bogat vir antioksidantov in hranilnih snovi.
Grahov pesto
Sestavine
- 300 g testenin
- 200 g zamrznjenega graha
- 1 majhen strok česna
- nekaj listov mete
- 60 g pinjol
- 60 g parmezana
- 4 žlice oljčnega olja
- sol in poper po okusu
Navodila
- V velikem loncu zavremo vodo in vanjo dodamo zamrznjen grah. Kuhamo ga približno tri minute, nato ga precedimo in odcedimo odvečno vodo.
- Sesekljamo strok česna, nekaj listov mete, sol in poper po okusu.
- Dodamo pinjole in kuhan grah ter vse skupaj pretlačimo do želene teksture.
- Primešamo nariban parmezan in dodamo štiri žlice oljčnega olja. Dobro premešamo.
- V velikem loncu skuhamo testenine v skladu z navodili na embalaži. Ko so kuhane, jih precedimo, vendar prihranimo približno pol skodelice vode, v kateri so se kuhale.
- Vrnemo testenine nazaj v lonec in jih zmešamo s pripravljenim pestom ter dodamo malo prihranjene vode za kuhanje. Dobro premešamo, da se pesto enakomerno porazdeli.
- Testenine s pestom preložimo na krožnike in po želji prelijemo še z malo olivnega olja.
Uživajte v svežem okusu graha, hrustljavosti pinjol in bogati aromi parmezana, ki se popolnoma zlijejo z mehko teksturo testenin. Dober tek!