Ste ljubitelj ocvrtega krompirčka, vendar se vedno znova borite s slabo vestjo po obroku? Pozabite na slabo vest. Uživajte v okusnih hrustljavih bučkinih palčkah.
Recept za hrustljave bučkine palčke je preprost in vam vzame le malo časa za pripravo. Rezultat je osupljivo okusen ocvrt “krompirček”, ki ga lahko jeste brez skrbi glede prekomernega vnosa kalorij.
Kaj je skrivnost? Bučke! S to inovativno sestavino boste pripravili jed, ki vizualno spominja na pomes frites in je prav tako okusen.
Glavna prednost je, da ne bo obremenjeval vaše postave, saj je narejen z malo maščobe in je pečen namesto ocvrt.
Hrustljave bučkine palčke
Sestavine
- 500 g bučk
- 30 g moke
- 1 žlica koruznega škroba
- 80 g parmezana
- 3 beljaki
- 100 g drobtin
- 1 čajna žlička soli
- pol čajne žličke origana
- malo mletega črnega popra
Navodila
- Najprej segrejte pečico na 220 stopinj Celzija.
- Bučke narežite na palčke, podobno kot pri rezanju krompirčka za pomfrit.
- V eni posodi zmešajte moko, koruzni škrob ter začimbe. V drugi posodi stepite beljake v sneg. V tretji posodi pa pripravite mešanico drobtin in parmezana.
- Palčke bučk najprej povaljajte v moki, nato jih potopite v beljak in na koncu povaljajte v drobtinah in parmezanu.
- Pekač obložite s peki papirjem in nanj razporedite pripravljene palčke. Pustite jih počivati približno petnajst minut.
- Nato jih pecite v pečici 18-20 minut, med peko pa jih enkrat obrnite, da se enakomerno zapečejo.
- Ko so bučkine palčke hrustljave in zlato rjave, jih vzemite iz pečice.
- Postrezite jih z omako po svoji izbiri.