Hren je obvezna sestavina na velikonočno obloženi mizi. Med značilne velikonočne jedi poleg pirhov, šunke, kruha in potice namreč spada tudi ta ostra, pekoča in zdrava korenina. Nastrgati ga znate, pa znate pripraviti jabolčni hren? Če ne, se ga pa naučite pripravljati zdaj. V prihodnjih dneh vam bo to znanje prišlo še kako prav.
Ni velikonočnega zajtrka brez hrena. Strgati ga zna vsak, če pa še ne znate pripraviti ene izmed alternativ, to je jabolčnega hrena, vam v nadaljevanju izdamo preprost recept, s katerim boste dodatno popestrili in zašibili noge velikonočne mize.
PREBERITE ŠE: Recept: najboljša domača potica
Recept za jabolčni hren:
Sestavine za jabolčni hren:
- 300 g hrena
- 500 g jabolk
- 1 dl kisa
- 1 dl olja
- 2 g soli
- 2 g sladkorja
- limona
Postopek priprave jabolčnega hrena
Najprej temeljito operemo hren in jabolka ter odstranimo lupino. Nato ju nastrgamo na strgalu (jabolka pokapamo s sokom limone, da ne porjavijo). Dodamo olje, kis, sladkor in sol ter pomešamo, če želimo, pa lahko vse skupaj še razredčimo z vodo.