Mislite, da obstajajo zgolj palačinke, kot jih poznamo v Sloveniji? Motili ste se, zanje obstaja kopica receptov in poimenovanj – v obliki Nutellinih žepkov pa bodo postale vaša najljubša sladka pregreha.
Nutellini žepki iz palačink so izdelani po tradicionalni recepturi za danske palačinke, ki jim v originalu pravimo æbleskiver (veliko sreče pri izgovorjavi!).
Izdelava žepkov je precej bolj preprosta kot izgovorjava, in ko jih boste enkrat pokusili, boste pozabili na vse novoletne zaobljube. Priprava na lastno odgovornost!
Sestavine za žepke iz palačink z Nutello:
- 130 gramov bele moke (tip 500)
- 1/4 žličke soli
- 1/2 žlice pecilnega praška
- 1 1/2 žličke sladkorja
- 250 ml mleka
- 2 jajci (ločimo rumenjak od beljaka)
- 2 žlici masla (stopljenega na sobni temperaturi)
- Nutella
- sprej za kuhanje (po želji)
Postopek priprave žepkov iz palačink z Nutello: