Sanjarite o kremastem, sanjskem cheesecaku? Potem si hitro poglejte recept za veganski cheesecake, ki vas ne bo obnorel le s svojim videzom, ampak tudi s svojim okusom.
Tukaj vas čaka recept za veganski cheesecake, ki ni samo lepega videza, ampak vas bo s svojim okusom popolnoma obnorel.
Sestavine
Testo
- 1 skodelica orehov
- 1 skodelica mandljev
- 10 izkoščičenih dateljnov (če se le da, uporabite dateljne Medjool)
- 3 žlice stopljenega kokosovega olja
- ¾ skodelice nastrganega nesladkanega kokosa
- ¼ čajne žličke morske soli
Nadev
- 3 ½ surovih indijskih oreškov (namočenih 3 ure ali čez noč)
- 1 skodelica kokosove kreme
- ¾ skodelice javorjevega sirupa
- ½ skodelice limoninega soka
- ½ skodelice stopljenega kokosovega olja
- 2 čajni žlički vanilje
- 1 skodelica borovnic
Priprava
V multipraktiku zmešajte vse sestavine za testo, da dobite fine drobtine. Te dobro razporedite po pekaču za torto in s pomočjo skodelice testo pritisnite ob pekač. Dajte na stran. Nato v multipraktiku zmešajte vse sestavine za nadev, razen borovnic, da dobite gladko maso. Razpolovite jo na pol in v preostanek mase v mešalniku dodajte borovnice in mešajte tako dolgo, da nastane gladka krema. Testo najprej prelijte z borovničevo kremo, nato pa še z belo kremo. Postavite v zamrzovalnik za 20 minut oziroma da cheesecake zamrzne. 15 do 20 minut pred postrežbo vzemite sladico iz zamrzovalnika in jo po želji še dodatno okrasite. Za sadni preliv boste potrebovali nekaj belega nadeva, ki mu boste dodali živilske barve. Za barvo sivke dodajte malce borovnic, za temno rdečo barvo pa sok rdeče pese in borovnice ali pa maline. Pa sladek dober tek!
Pripravo veganskega cheesecaka si lahko ogledate tudi v priloženem videoposnetku.