fbpx

Recept: kremna kokosova torta – Raffaello torta

Foto: envato

Kremna kokosova torta. Zakaj kokos? Zakaj pa ne!

Kremna kokosova torta je kot poezija. Za trenutek si zamislite peščene plaže, turkizno modro morje in blag vonj kokosovega oreha v zraku. Kako čudovito bi bilo, če bi lahko to eksotično vzdušje prenesli v svoj dom s pomočjo pregrešno okusne kokosove torte?

Kokosova torta je več kot le sladica – je popolno potovanje na okusno destinacijo.

Kremna kokosova torta

  • Obroki: 8
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Sestavine za testo:
  • 285 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 1 čajna žlička soli
  • 170 g masla, zmehčanega na sobni temperaturi
  • 330 g sladkorja
  • 5 večjih beljakov sobne temperature
  • 120 g smetane, sobne temperature
  • 2 čajni žlički čistega vaniljevega ekstrakta
  • 1 čajna žlička kokosovega ekstrakta
  • 240 ml nesladkanega kokosovega mleka
  • 80 g sladkanega naribanega kokosa
  • Sestavine za nadev:
  • 226 g masla, zmehčanega na sobni temperaturi
  • 226 g polnomastnega kremnega sira
  • 600 g sladkorja
  • 30 ml kokosovega mleka
  • 1/2 čajne žličke čistega vaniljevega ekstrakta
  • 1/2 čajne žličke kokosovega ekstrakta
  • 1/8 čajne žličke soli
  • 160 g sladkanega naribanega kokosa

Navodila

  1. Pečico segrejte na 180°C. Namastite tri modele za torte, jih obložite s papirjem za peko. Zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
  2. Maslo in sladkor mešajte na srednji hitrosti, dokler zmes ni gladka in kremasta (približno 2 minuti).
  3. Beljake stepate toliko časa, da se združijo, nato dodate smetano, ekstrakt vanilje in kokosov ekstrakt. Stepajte, dokler se ne združi.
  4. Z mešalnikom na nizki hitrosti počasi dodajte suhe sestavine in kokosovo mleko. Stepajte na nizki hitrosti, dokler se ne združi, nato dodajte nastrgan kokos. Vse skupaj ročno stepete, da na dnu posode ni grudic masla. Testo bo gosto.
  5. Maso enakomerno vlijte v tortne modele. Pečete 21-23 minut. Pustite, da se popolnoma ohladijo v modelih, ki jih postavite na rešetko.
  6. Zmešajte maslo in kremni sir na srednji hitrosti, dokler ne postane kremasto in gladko (približno 2 minuti).
  7. Med nizkim delovanjem mešalnika dodajte sladkor, kokosovo mleko, ekstrakt vanilje, kokosov ekstrakt in sol. Povečajte na visoko hitrost in stepajte 3 minute.
  8. Dodajte več sladkorja, če je glazura preredka, več kokosovega mleka, če je pregosta, ali malo več soli, če je glazura presladka.
  9. Z velikim nazobčanim nožem odrežite tanko plast z vrhov torte, da ustvarite ravno površino. Postavite 1 plast torte na stojalo za torte. Vrh enakomerno pokrijte z glazuro.
  10. Položite drugo plast torte in vrh enakomerno pokrijte z glazuro. Položite tretjo plast torte in jo prav tako pokrijte. Preostalo glazuro namažite po celotni površini torte.
  11. Pred serviranjem torto pustite v hladilniku vsaj 20 minut. Preostanek torte dobro pokrijemo in pustimo v hladilniku do 5 dni.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.