fbpx

Recept: mini pizza z jajčevci, idealna za poletne piknike

Pizzette di melanzane

Foto: envato

To je recept za pico, a malo drugačen.

Pica z jajčevci je recept za pico, a vse prej kot običajen. Za osnovo namreč vzamete kar rezino jajčevca, pizzette pa so kot nalašč za zabave ali prigrizek, tudi malico. Najbolje bo, da izberete velike jajčevce, saj boste tako najbolj nasitili povabljence. Ta recept Jamieja Oliverja vas ne bo pustil ravnodušnih.

Pica z jajčevci

  • Obroki: 12
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • velik okrogel vijoličen jajčevec (pribl. 500 g)
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • strok česna, strt
  • 300 g paradižnikov, prerezanih na pol
  • 2 žlički kaper
  • 15 izkoščičenih črnih oliv
  • 125 g mocarele, odcejene in grobo narezane
  • morska sol
  • 10-12 listov bazilike za okras

Navodila

  1. Recept za pico malo drugače je zelo enostaven. Pečico segrejte na 200 °C.
  2. Jajčevce narežite po širini na manj kot 1 cm debele rezine, nato jih povsod prebodite z vilicami in obe strani rahlo namažite z malo olivnega olja.
  3. Rezine v enem sloju razporedite po velikem pekaču, obloženem s papirjem za peko, in pečete v pečici 10 minut. Rezine na polovici pečenja obrnete, da se enakomerno zapečejo.
  4. Medtem v ponvi na majhnem ognju segrejete olivno olje in na njem za minuto pražite česen, nato dodate paradižnik, kapre in olive, ki jih malo posolimo. Ogenj povečate na srednje močno in med mešanjem pražite približno 5 minut, dokler se paradižniki ne zmehčajo. Česen odstranite.
  5. Rezine jajčevca vzamete iz pečice in vsako prelijete z malo paradižnikove omake in mocarele. Pečete v pečici 7–8 minut, dokler se mocarela ne stopi.
  6. Odstranite iz pečice in postrezite z lističem bazilike.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.