Ni ga čez čokoladni fondi! Ste že razmišljali, s čim boste letos pocrkljali svojo mamo, ženo oz. najpomembnejšo žensko v vašem življenju na materinski dan in dan žena? Kaj če bi jo presenetili s čokoladnim fondijem? Ta je tudi odlična izbira za družabne dogodke. Vsak vzame svoje nabodalo in že pomakamo koščke sadja v slastno čokoladno omako. V nadaljevanju vam izdamo najboljši recept in skrivno sestavino.
Čokoladni fondi ni zgolj še ena jed, je družabni dogodek. Pomakanje sadja na nabodalih v stopljeno čokolado je priljubljena jed vsakega, ki ljubi čokolado in sladke jedi.
PREBERITE ŠE: Nebeško dobri čokoladni in sirovi fondiji
V nadaljevanju vam izdamo recept za najboljši čokoladni fondi. Skrivna sestavina? Čokolada za kuhanje Gorenjka Chef.
Recept za čokoladni fondi:
Sestavine za čokoladni fondi:
- 500 g čokolade za kuhanje Gorenjka Chef
- 200 ml sladke smetane
- različne vrste sadja (banane, jagode, hruške, suhe marelice, fige, kivi, ananas, suhe slive ipd.)
- nasekljani lešniki (po želji)
Postopek priprave čokoladnega fondija:
Sadje narežemo, čokolado pa nalomimo na kocke ali nastrgamo. V posodi za fondi jo počasi stopimo in med stalnim mešanjem prilijemo sladko smetano, da nastane gladka tekoča zmes. Pazimo, da se čokolada ne prismodi. Nato posodo postavimo na gorilnik. Z nabodali za fondi koščke sadja pomakamo v stopljeno čokolado in jih nato po želji povaljamo še v lešnikih.