fbpx

Recept: najboljši goveji tartar, s katerim boste navdušili goste

Foto: Arnolds/Pexels

Tradicija, ki ne sme manjkati na novoletni mizi in navdušuje naše brbončice ter vse kulinarične navdušence, je goveji tatar. Ta klasična francoska jed je praznovanje okusov, tekstur in surovega bistva govedine.

Kako pripraviti najboljši goveji tartar, ki bo navdušil goste? Izbira pravega kosa govedine je najpomembnejša za uspeh vašega govejega tatarja. Odločite se za najbolj kakovostno, svežo in po možnosti organsko govedino. Nežni kosi, kot je filet mignon, se izjemno obnesejo zaradi svojega subtilnega okusa in nežne teksture.

Kako pripraviti goveji tartar

Umetnost govejega tartarja je v natančnosti reza. Goveje meso narežite na majhne, ​​enakomerne kocke, tako da vsak grižljaj ponuja harmonično mešanico okusov. Oster nož in mirna roka sta nujna za doseganje želene teksture.

Izboljšajte naravni okus govedine s premišljeno izbrano kombinacijo sestavin. Drobno sesekljana šalotka, kapre, dijonska gorčica in svež peteršilj prispevajo k simfoniji okusov, ki dopolnjujejo bogastvo govedine. Količino prilagodite svojemu osebnemu okusu.

Dodatek surovega rumenjaka je bistveni element, ki jedi doda razkošno kremnost Izberite čim bolj sveža jajca in nežno vgnezdite rumenjak na mešanico govejega mesa. Zlati rumenjak ne izboljša le teksture, ampak prispeva tudi k splošni vizualni privlačnosti jedi. Doseganje popolnega ravnovesja kislosti in umamija je ključ do nepozabnega govejega tartarja, zato ne pozabite na kislost in olivno olje.

Goveji tartar postrezite s toplim, hrustljavim kruhom ali popečenimi rezinami bagete. Kontrast hrustljavega kruha z žametno teksturo namaza doda vsakemu grižljaju čudovito dimenzijo.

Goveji tartar

  • Obroki: 12
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Sestavine:
  • 1/2 lb visokokakovostne govedine (file mignon ali pečenka), na drobne kocke
  • 2 žlici drobno sesekljane šalotke
  • 2 žlici kaper, odcejenih in sesekljanih
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • 2 žlici svežega peteršilja, drobno sesekljanega
  • 1 rumenjak (svež in pasteriziran)
  • 1 čajna žlička Worcestershire omake
  • 2 žlici kakovostnega oljčnega olja
  • sol in poper po okusu

Navodila

  1. Poskrbite, da bo govedina sveža, visokokakovostna in po možnosti organska. Odrežite odvečno maščobo in kite. Goveje meso z ostrim nožem narežete na enakomerne kocke. Manjši kot je, boljši je za prijetno teksturo.
  2. V skledi za mešanje zmešajte drobno narezano govedino, sesekljano šalotko, kapre, dijonsko gorčico in svež peteršilj. Sestavine temeljito premešajte, da zagotovite enakomerno porazdelitev okusov.
  3. Na sredini mešanice govejega mesa naredite jamico. V jamico nežno vstavite rumenjak.
  4. Mešanico govejega mesa pokapajte z worcestrsko omako in visokokakovostnim oljčnim oljem. Začinite s soljo in poprom po okusu.
  5. Vse sestavine previdno premešajte, dokler se dobro ne povežejo. Okusite in po potrebi prilagodite začimbe. Dodajte več gorčice, soli ali popra po svojih željah.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.