Kaj bi brez hladnih solat, saj so odličen obrok v poletnih dneh. Kombinacija feta sira in okusne zelenjave bo navdušila še tako zahtevne brbončice.
Zaradi preproste in enostavne priprave bo ta solata idealna jed, ki bo na vaši mizi večkrat. Kaj si lahko zaželite več kakor okusno in zdravo jed.
Solata iz avokada, češnjevih paradižnikov in čebule
Sestavine
- skodelica amaranta
- 2,5 skodelice vode
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 rdeča čebula
- 1 avokado
- ducat češnjevih paradižnikov
- 100 g feta sira
- po želji malo soli in popra
Navodila
- Amarant skuhamo v vreli vodi, zmanjšamo ogenj in kuhamo približno 15 minut. Ko je pripravljen, torej ko vpije vso vodo, ga odstavimo, da se ohladi.
- Zelenjavo narežemo na kocke in jo damo v skledo. Dodamo ohlajen amarant, feta sir in vse skupaj zalijemo z oljem ter po želji začinimo.
- Pred serviranjem vse skupaj dobro premešamo, da se zelenjava lepo poveže.