fbpx

5 znakov, da vas prijateljica izkorišča

Foto: imdb
Zadnjič posodobljeno: :

Ko govorimo o tem, da odnosi zahtevajo trud, velikokrat pozabimo, da to ne velja le za romantične, ampak tudi platonske odnose. Da, prijateljstva znajo biti zahtevna in včasih se izkaže, da naša prijateljica ni oseba, za katero smo mislili, da je, in da je takoimenovano prijateljstvo povsem enostransko. Da bi take odnose lažje prepoznali, smo za vas pripravili 5 znakov, da vas prijateljica izkorišča.

1. Druženje vedno načrtujete le vi

Opazujte, ali se vedno znova znajdete v vlogi tistega, ki prijateljico vabi na druženje, organizira skupne načrte ter jo spodbuja in prepričuje. To nikakor ni dober znak: pri obojestranskem odnosu velja, da sta pobudnika oba, prijateljica pa se bo z vami družila, ker jo skupni trenutki osrečujejo in ne, ker ste jo v to morali prepričati.

Prava prijateljica se bo z vami družila, ker jo vajini skupni trenutki osrečujejo Foto: Tima Miroshnichenko / Pexels

2. Ko je z drugimi prijatelji, vas nikoli ne povabi zraven

Ste prijateljici omenili, da bi se ji z veseljem pridružili na zabavah, pa vendar do tega nikakor ne pride? Pazite: seveda ni slab znak, če vas prijateljica ne pokliče, ko je na intimni kavi z nekom, ki ga ne poznate, vendar pa je povsem druga zgodba, če opažate, da se na vas spomni le, ko njeni ostali prijatelji niso na voljo.
Tako kot v romaničnih si tudi v platonskih odnosih zaslužite nekoga, ki bo vas, vašo družbo in čas cenil, in če vam prijateljica vedno znova dokazuje, da počne nasprotno, je čas, da to “prijateljstvo” prekinete.

3. Vedno govori le o sebi

Da, vsi se včasih znajdemo v situaciji, ko nujno potrebujemo nekoga, ki bi nam prisluhnil. Zato ni nič narobe, če vam prijateljica ob druženju najprej zaupa svoje probleme, vendar pa morate biti pozorni, kako ravna, ko se vam je že izpovedala.
Ali enako pozornost nameni tudi vašim težavam ali pa se vam zdi, da vas posluša le napol in se sploh ne potrudi, da bi vam pomagala? To nikakor ni dober znak.

Ali prijateljica konstantno govori le o sebi? Foto: polina Tankilevich / Pexels

4. Ne razveseli se vaših uspehov

Ko končno dobimo želeno promocijo, spoznamo nekoga, ki v nas prebudi interes, izboljšamo odnos z družinskim članom… po navadi komaj čakamo, da veselo novico sporočimo prijateljem. In prav zato boli, če ugotovimo, da prijateljica našega navdušenja ne deli, ampak daje vtis ljubosumnosti, se obnaša, kot da je naš dosežek vreden le malo ali pa se iz njega celo norčuje.
Morate se zavedati, da takega obnašanja nikakor ne boste našli pri osebah, ki bi si vašo bližino zaslužile. Prijateljstvo ni tekmovanje, pač pa odnos, pri katerem drug drugemu želimo le najboljše.

5. Zdi se vam, da ob njej ne morete biti to, kar ste

Prijatelji so tiste osebe, ob katerih nam ne bi smelo biti sram, da izrazimo svoja čustva, zanimanja in smo točno to, kar smo. Če vam prijateljica daje občutek, da zanjo niste dovolj ali pa, da bi se morali v njeni družbi obnašati na način, ki nikakor ni v skladu z vašo osebnostjo, to po navadi pomeni, da vam to prijateljstvo pač ni namenjeno.
Življenje je prekratko, da bi se pretvarjali in čas preživljali z osebami, ki nas ne znajo ceniti točno takšnih, kot smo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!