Zaprite oči in pomislite na palačinke, ki se kar topijo v ustih. Preizkusite recept za palačinke s čokoladno kremo in hrustljavim pridihom mletega biskvita.
V svetu kulinarike obstajajo jedi – palačinke, ki nas vedno znova očarajo s svojo preprostostjo in hkrati izjemno bogatim okusom.
Palačinke so nedvomno ena izmed teh jedi, ki nas spremljajo v različnih oblikah po vsem svetu. Njihova vsestranskost omogoča kreativnost pri pripravi, pri čemer se lahko igrava domišljija prepleta z izbranimi sestavinami in ustvari pravo kulinarično umetnino.
Poglejmo, kako si lahko pripravite te odlične palačinke!
Palačinke s čokoladno kremo in mletimi piškoti
Sestavine
- 2 jajci
- ščepec soli
- 2 dcl mleka
- 2 dcl vode
- 1 žlica olja
- približno 500 g moke
- čokoladni namaz
- mleti piškoti
Navodila
- V posodi stepemo jajca s ščepcem soli, nato dodamo mleko in vodo ter dobro premešamo, da dobimo homogeno maso.
- Postopoma dodajamo moko in mešamo, dokler ne dobimo gladkega testa brez grudic. Po potrebi lahko prilagajamo količino moke glede na želeno gostoto testa.
- V ponvi segrejemo malo olja. Ko je ponev dovolj vroča, vanjo nalijemo zajemalko testa, da naredimo palačinko. Pečemo jo, dokler ne postane zlato rjava na obeh straneh. Postopek ponavljamo, dokler porabimo vse testo.
- Vsako palačinko premažemo s čokoladnim namazom in potresemo z drobno mletimi piškoti.
- Palačinke zvijemo in zložimo eno na drugo, ustvarjajoč sočno in okusno sredico.
- Za dodaten okus lahko palačinkam dodamo z malo stepene smetane ali čokolade ter jih potresemo s piškoti.
In to je to! Vzemite si čas, da jih spečete in uživate v njihovem okusu. Dober tek!