fbpx

Recept: pečen krompir z mehko sredico in hrustljavo skorjico

Foto: envato

Odkrili smo recept za popolno pečen krompir! Najbolje pa je, da ne potrebujete čarobne palčke.

Ena izmed poletnih specialitet je pečen krompir s puhasto sredico in hrustljavo skorjico, ki se kar stopi v ustih. Tisti, ki so že poskusili speči tak krompir, vedo, da to ni najlažja naloga…

A pozor, pobrskali smo po spletu in našli recept, s katerim bo vse skupaj precej lažje. Na YouTube kanalu Food Wishes kuharski šef John korak za korakom pokaže, kako doseči popolno pečen krompir.

Foto: Unsplash/Karyna Panchenko

Popoln pečen krompir s puhasto sredico in hrustljavo skorjico

Najprej lepo po korakih:

  1. Izbirajte krompir tistih sort z več škroba. Dobro ga operite z olupkom in razpolovite na dve enaki polovici.
  2. Krompir osušite s papirnato brisačo, nato ga posolite in popoprajte.
  3. Položite ga v pekač, ki ste ga predhodno izdatno namastili z dobrim oljčnim oljem. Uporabite približno 50 ml olja.
  4. Postavite pekač v pečico ogreto na 200 C za približno 20 minut. Po tem času, krompi previdno vzamete iz pečice, obrnete na drugo stran in pokapate s posebno tekočino. Ta je sestavljena iz 200 ml piščančje juhe, v katero ste poprej iztisnili sok ene limone in nekaj sveže naribane limonine lupinice.
  5. Tekočino dobro premešajte in z njo prelijete krompir. Pazite le, da limonina lupina ne konča na krompirju, ampak v tekočini okoli gomolja. Po želji lahko dodate tudi nekaj zelišč.
  6. Vrnite v pečico za 15 minut, nato pa krompir še enkrat obrnite in pustite, da se peče, dokler ne vpije tekočine.

Bon apetit!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.