Odkrili smo recept za popolno pečen krompir! Najbolje pa je, da ne potrebujete čarobne palčke.
Ena izmed poletnih specialitet je pečen krompir s puhasto sredico in hrustljavo skorjico, ki se kar stopi v ustih. Tisti, ki so že poskusili speči tak krompir, vedo, da to ni najlažja naloga…
A pozor, pobrskali smo po spletu in našli recept, s katerim bo vse skupaj precej lažje. Na YouTube kanalu Food Wishes kuharski šef John korak za korakom pokaže, kako doseči popolno pečen krompir.
Popoln pečen krompir s puhasto sredico in hrustljavo skorjico
Najprej lepo po korakih:
- Izbirajte krompir tistih sort z več škroba. Dobro ga operite z olupkom in razpolovite na dve enaki polovici.
- Krompir osušite s papirnato brisačo, nato ga posolite in popoprajte.
- Položite ga v pekač, ki ste ga predhodno izdatno namastili z dobrim oljčnim oljem. Uporabite približno 50 ml olja.
- Postavite pekač v pečico ogreto na 200 C za približno 20 minut. Po tem času, krompi previdno vzamete iz pečice, obrnete na drugo stran in pokapate s posebno tekočino. Ta je sestavljena iz 200 ml piščančje juhe, v katero ste poprej iztisnili sok ene limone in nekaj sveže naribane limonine lupinice.
- Tekočino dobro premešajte in z njo prelijete krompir. Pazite le, da limonina lupina ne konča na krompirju, ampak v tekočini okoli gomolja. Po želji lahko dodate tudi nekaj zelišč.
- Vrnite v pečico za 15 minut, nato pa krompir še enkrat obrnite in pustite, da se peče, dokler ne vpije tekočine.
Bon apetit!