Pečeni njoki z mocarelo in špinačo bodo zadovoljili brbončice še tako izbirčnih jedcev. Dišeča in preprosta omaka s špinačo in paradižnikom z dodatkom medu ter mocarele, daje tej jedi fantastičen okus. Za dodaten okus uporabite zelišča.
Pečeni njoki z mocarelo in špinačo
Sestavine
- 1 žlica olivnega olja
- 3 stroki česna, olupljeni in strti
- 1 velika čebula, olupljena in drobno narezana
- 700 g pasiranega paradižnika
- 1 žlička medu
- 80 g mlade špinače
- sol in poper
- 800 g svežih njokov
- 300 g mocarele
- 25 g sveže bazilike
- sveže nariban parmezan za serviranje ( po želji)
Navodila
- V veliki ponvi segrejete olivno olje (uporabite ponev za pečico). Dodajte česen in čebulo ter pražite 5 minut, da se vse skupaj zmehča.
- Dodajte paradižnik, med, špinačo, sol, poper in njoke, ki ste jih predhodno skuhali ter po želji svežo baziliko.
- Pražite približno 5 minut, da se sestavine povežejo in špinača začne veneti.
- Nato dodajte na koščke narezano mocarelo.
- Pripravljeno jed postavite v pečico za približno 15 minut, da se mocarela zlato rjavo obarva.