fbpx

Recept: pečeni njoki z mocarelo in špinačo

Foto: envato

Pečeni njoki z mocarelo in špinačo bodo zadovoljili brbončice še tako izbirčnih jedcev. Dišeča in preprosta omaka s špinačo in paradižnikom z dodatkom medu ter mocarele, daje tej jedi fantastičen okus. Za dodaten okus uporabite zelišča.

Pečeni njoki z mocarelo in špinačo

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1 žlica olivnega olja
  • 3 stroki česna, olupljeni in strti
  • 1 velika čebula, olupljena in drobno narezana
  • 700 g pasiranega paradižnika
  • 1 žlička medu
  • 80 g mlade špinače
  • sol in poper
  • 800 g svežih njokov
  • 300 g mocarele
  • 25 g sveže bazilike
  • sveže nariban parmezan za serviranje ( po želji)

Navodila

  1. V veliki ponvi segrejete olivno olje (uporabite ponev za pečico). Dodajte česen in čebulo ter pražite 5 minut, da se vse skupaj zmehča.
  2. Dodajte paradižnik, med, špinačo, sol, poper in njoke, ki ste jih predhodno skuhali ter po želji svežo baziliko.
  3. Pražite približno 5 minut, da se sestavine povežejo in špinača začne veneti.
  4. Nato dodajte na koščke narezano mocarelo.
  5. Pripravljeno jed postavite v pečico za približno 15 minut, da se mocarela zlato rjavo obarva.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.