Recept: Pustni krofi z Nutello

Krof z Nutello

Pustni krofi z Nutello so odlična alternativa pustnim krofom, kot jih poznamo, tistim z marelično marmelado, s katerimi nas razvajajo naše babice. Pust brez te puhaste sladice preprosto ne more miniti. Recept za pustne krofe z Nutello je preprost kolikor je recept za krofe lahko, zato ga boste nemudoma vzljubili.

Pustni krofi z Nutello? Ste jih že kdaj jedli? Kot da pustni krofi niso že dovolj slastni, vam zdaj ponujamo najboljšo različico pustnih krofov, kar pustni krofi z Nutello vsekakor so. Pozabite marmelado, čokolado in vaniljo, recept za pustne krofe, ki vključuje polnilo z Nutello je vaša nova najljubša izbira. Maškare, ki bodo potrkali na vaša vrata in spraševale, če ‘Imate kaj za pusta hrusta?’, se bodo teh krofov še posebej razveselile, prav tako vsa odrasla usta.

PREBERITE ŠE: Recept: Najboljši pustni krof

Pozabite na marmelado, Nutella je pravo polnilo za pustne krofe.
Pozabite na marmelado, Nutella je pravo polnilo za pustne krofe.

Priprava krofov z Nutello ni zapletena, poleg upoštevanja recepta pa je pomembno tudi, da jih pripravljate v topli kuhinji brez prepiha in da delate s toplimi sestavinami.

Recept za pustne krofe z Nutello:

Sestavine za pustne krofe z Nutello:

  • 1 dl mleka
  • 600 g pšenične bele moke
  • 2 žlici belega sladkorja
  • 2 žlici masla
  • 1 jajce
  • 3 žlice kvasa
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • sončnično olje
  • sladkor v prahu
  • Nutella
Le kdo se bo lahko uprl krofu z Nutello?
Le kdo se bo lahko uprl krofu z Nutello?

Postopek priprave pustnih krofov z Nutello:
V posodi zmešamo zmehčano maslo, sladkor in mlačno mleko, mešanici pa dodamo 300 gramov moke. Preostalo damo v drugo posodo in ji primešamo kvas. Nato oboje zmešamo skušaj ter dodamo še vaniljev ekstrakt in jajce. Prilijemo 1 deciliter mlačne vode in dobro pregnetemo, da dobimo gladko testo. Preden ga pustimo na toplem vzhajati dve uri, ga premažemo še s kapljico olja. Po pretečenem času ga pregnetemo in pustimo vzhajati še eno uro. Po 60 minutah ga razvaljamo na en centimeter in iz testa izrežemo deset krogov, ki jih pustimo vzhajati eno uro. Potem olje segrejemo na 180 stopinj Celzija in v njem (v fritezi) ocvremo krofe. Na vsaki strani jih pečemo nekje 2 minuti. Ko se ohladijo, s pomočjo brizgalke vanje vbrizgamo še Nutello. Sledi le še posip s sladkorjem v prahu in krofi so pripravljeni. Pa dober tek!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Remi’s place – razvajajte svoje brbončice v središču Ljubljane